Cornel Constantin Ciomâzgă la Bistriţa

Cu Bucurie am aflat că scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă, născut la 28 martie 1956 în preajma Mănăstirii Neamţului, va fi prezent în oraşul nostru pentru a lansa o nouă carte.
În anul 2005 am citit, cu creionul în mână, cartea „Lucrarea” a celui care, ca şi mine, a studiat ca autodidact convins psihologie şi religie.
A pornit în viaţă, ca şi mulţi dintre noi, muncind din fragedă tinereţe.
Înainte de Evenimentele din decembrie 1989 a publicat, sub pseudonimul Cornel Cupşa, versuri, tablete satirice, eseuri.
După anul 1990 a lucrat în presă, iar între anii 1993-2003 a fost preşedintele Asociaţiei jurnaliştilor Europeni – Filiala România. A desfăşurat multe alte activităţi literare şi în presă.
Am citit greu cartea „Lucrarea”, nu pentru că are 314 pagini dense, ci pentru că nimic nu e umplutură, totul e important: de la relatarea în stil romanesc a unei întâmplări reale, - cazul a fost şi la televizor la timpul respectiv, după anul 1990, - până la densitatea pildelor transformatoare. Tema principală a cărţii este catharsisul.
„Lucrarea” este o secvenţă tragică din drumul greu pe care îl traversăm în această Vale a Plângerii. Volumul din biblioteca mea, recitit în anul 2006, e plin de însemnări scrise pe marginea filelor citite.
Preiau aici doar două: Fie ţie după credinţa ta!; Trecătoare, temporară, limitată viaţă avem! 19.02. 2006. Aşa am simţit şi am scris, citind paginile 72, 73.
Aştept să particip la lansarea noii cărţi scrisă de Cornel Constantin Ciomâzgă: „Se întorc morţii acasă”, Duminică, 12 octombrie 2014 la Sinagoga Bistriţa.
Intrarea la Sinagogă este liberă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5