Cum să alegi o pereche de încălțăminte durabilă: 6 sfaturi

Există șanse ca până acum să fi pierdut deja numărătoarea a câte perechi de încălțăminte ai cumpărat de-a lungul vieții. Însă câte dintre aceste încălțări au trecut testul timpului și au reușit să-ți completeze ținutele cu stil de-a lungul sezoanelor? De asemenea, cât de multe știi despre ceea ce face ca o pereche de încălțăminte să merite cumpărată? Mai mult, cum te asiguri că încălțările respective vor rămâne pentru mult timp în garderoba ta? 

Ei bine, durabilitatea pantofilor este un criteriu important de selecție, atunci când ai început o sesiune de shopping pentru reînnoirea garderobei de sezon. Și dacă nu ai idee cum să alegi o pereche de încălțăminte durabilă, în articolul următor vei descoperi tot ceea ce face o încălțăminte să dureze ani la rând. Iată ce sfaturi și recomandări avem pentru tine! 

  1. Ia în considerare căror activități le va servi încălțămintea

Primul și cel mai important pas atunci când ești în căutarea unei perechi de încălțăminte durabilă este să te gândești care este scopul încălțărilor respective. Da, stilul și confortul sunt ambele importante, însă trebuie să te asiguri că pantofii pe care-i achiziționezi se potrivesc ocaziei pentru care alegi să-i porți. O pereche de încălțăminte durabilă pentru plimbările prin oraș nu va fi la fel de durabilă pentru o drumeție la munte, de exemplu.

Indiferent de tipul de încălțăminte pe care alegi să-l achiziționezi, acordă atenție tălpii, căci aceasta este un factor important pentru a determina dacă încălțămintea respectivă va satisface sau nu nevoile pe care le ai. 

  1. Ține întotdeauna cont de calitatea materialului 

Așa cum este de la sine înțeles, calitatea materialului unei perechi de încălțăminte are multe de spus în ceea ce privește durabilitatea. După cum bine știi, pielea naturală este preferată, fiind un material durabil, care oferă o mai bună respirabilitate decât pielea ecologică. Modelele de încălțăminte din piele naturală sunt mai puțin predispuse la deformare sau deteriorare decât cele din materiale artificiale. 

Prin urmare, dacă vrei să alegi o încălțăminte durabilă, pielea naturală este răspunsul. Și vestea bună este că pe Annacori.com găsești ghete din piele întoarsă, gata să reziste pentru multe sezoane la rând. Mai ales că vin și cu un design modern!  

  1. Analizează cu atenție elementele de legătură 

Talpa perechilor de încălțăminte poate fi prinsă prin lipire sau prin cusătură. Prima variantă nu este întotdeauna cea mai bună, căci lipiciul poate fi de slabă calitate sau aplicat într-o cantitate prea mică. Ca urmare, la scurt timp după achiziționarea unor astfel de încălțări, pot apărea fisuri, iar apa, zăpada sau praful pot pătrunde prin zonele dezlipite. 

Din acest motiv, pentru a achiziționa o încălțăminte durabilă, te sfătuim să te orientezi spre încălțări cu talpa cusută. Verifică atent cusăturile înainte de a achiziționa încălțămintea preferată și asigură-te că acestea sunt puternice și sunt executate corect. Astfel, te vei putea bucura de noile încălțări pentru mult timp de acum înainte. 

  1. Acordă atenție tocului încălțămintei 

Dacă ai făcut o pasiune pentru încălțămintea cu toc, trebuie să știi că tocul poate fi una dintre cele mai bune indicații privind durabilitatea acesteia. Așadar, îți recomandăm să inspectezi puțin tocurile înainte de a achiziționa încălțămintea. Verifică dacă tocul este bine montat pe talpă, căci un toc care se mișcă îți poate pune în pericol sănătatea picioarelor și a coloanei vertebrale. 

Ulterior, analizează și flecurile. Acestea trebuie să fie calitative, iar încălțămintea ar trebui să dispună și de unele de rezervă, oferite odată cu perechea de încălțări. 

  1. Verifică materialele accesoriilor încălțămintei 

De cele mai multe ori, calitatea și durabilitatea unei perechi de încălțăminte stă în detalii. De pildă, un fermoar realizat din plastic sau aplicat strâmb se poate deteriora destul de ușor și este unul dintre semnele care trădează o încălțăminte de slabă calitate și puțin durabilă. 

Același lucru este valabil și pentru cataramele din aliaje ale încălțărilor, care ruginesc sau își modifică nuanța în timp. Acordă atenție detaliilor de acest fel, pentru a te asigura că investești într-o pereche de încălțări care să treacă testul timpului. 

  1. Optează pentru încălțăminte de la branduri cunoscute

Dacă îți dorești o încălțăminte durabilă, îți sugerăm să achiziționezi una de la branduri cunoscute. Chiar dacă nu întotdeauna un brand popular este sinonim cu calitatea produselor pe care le comercializează, de cele mai multe ori popularitatea unei mărci este suficientă pentru a avea garanția durabilității încălțămintei. Desigur, și prețul poate fi un indiciu al calității pantofilor, însă nu un factor determinant. 

Sperăm că vei găsi utile aceste sfaturi de alegere a unei perechi de încălțăminte durabilă și că te vei bucura pentru mult timp de pantofii tăi preferați!

Sursa foto: Freepik


 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5