Ce să faci dacă îți „scârțâie” pantofii: 4 trucuri

Dacă pantofii tăi preferați scârțâie atunci când îi porți, poți scăpa de această problemă apelând la trucurile potrivite. Există soluții la îndemână pe care le poți folosi pentru a elimina sunetele nefirești de la nivelul tălpii, limbilor pantofilor sau a celor care apar din cauza materialelor rigide din care este confecționată încălțămintea. Iată sfaturile noastre!

  1. Folosește ulei de in cald pentru branțuri 

Când scârțâitul este localizat în interiorul pantofilor, scoate branțul și toarnă câteva picături de ulei e in încălzit la cusăturile exterioare. Pentru ca procedura să fie mai ușoară, poți utiliza o seringă sau o pipetă pentru a doza mai eficient cantitatea de ulei aplicată. 

  1. Apelează la uscătorul de păr

Deseori, atunci când pantofii sunt noi, ei produc un scârțâit deranjant. Cel mai probabil cauza este exact rigiditatea materialului din care sunt realizați. Pentru a scăpa de această neplăcere poți utiliza uscătorul de păr. Datorită aerului cald pe care îl emană, materialul se va înmuia și vei estompa orice urmă de zgomot. Acest truc se pretează foarte bine în cazul încălțărilor din piele. 

  1. Aplică cremă de mâini 

Sursa scârțâitului este limba pantofilor? Acest lucru este foarte posibil, în special la pantofii confecționați din piele naturală tare. Pentru a elimina problema, aplică o cantitate mică de cremă de mâini pe limba încălțămintei. Ai grijă, însă, să nu murdărești interiorul sau partea exterioară a pantofilor. 

  1. Pudra combate scârțâitul tălpii 

Scârțâitul tălpii poate fi combătut prin folosirea pudrei de talc. Aplic-o în interiorul pantofului și scapă de problemă! Deseori, umiditatea favorizează zgomotele la nivelu tălpilor pantofilor, iar pudra de talc este o metodă bună de a le elimina deoarece usucă pielea din care e făcută încălțămintea și absoarbe transpirația picioarelor. 

Dacă nu ai la îndemână pudră de talc, poți folosi în schimb amidon. 

Cum să alegi încălțămintea potrivită 

Sunetele neplăcute ale pantofilor pot fi cauzate și de calitatea slabă a materialelor din care sunt realizați. De aceea, primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a preveni această problemă este să investești în pantofi de la branduri de prestigiu din domeniu. Poți găsi o mulțime de modele de încălțăminte online pentru bărbați și femei, fără a fi nevoie să cutreieri magazinele în căutarea perechii perfecte. Dacă obișnuiești deja de ceva timp să-ți faci cumpărăturile online, cu siguranță știi deja care sunt magazinele de încredere care îți oferă produse de calitate. 

În cazul în care optezi pentru modul tradițional de a face shopping, ar trebui să acorzi atenție detaliilor atunci când ești în căutarea unei pereche de încălțări potrivite. Verifică talpa, cusăturile și îmbinările și mizează întotdeauna pe materiale calitative. 

Încălțămintea confecționată defectuos sau fără grijă la detalii îți poate da bătăi de cap și te poate pune în situații jenante. Încălțămintea care scârție este o problemă frecventă a produselor din industrie, însă ea poate fi combătută printr-o serie de trucuri eficiente, simple și accesibile precum cele pe care ți le-am prezentat astăzi.

Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/dress-elegant-fashion-girl-601316/ 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5