În curând, Centrul de documentare culturală şi sportivă a municipiului Bistriţa ( bibliotecă, arhive, sală de lectură digitală, filatelie)

O nouă instituţie va apărea sub sigla Palatului Culturii Bistriţa, ce va cuprinde Biblioteca Municipală, ce are aproape 100.000 de volume, şi Centrul de documentare cultural-sportivă, pentru care prof. Vasile Jimboreanu lucrează de mai bine de 30 de ani. Orice oraş sau judeţ s-ar mândri cu astfel de bogăţie documentară, găsind aici informaţii despre sportivii noştri, zeci de cupe, medalii, plachete obţinute de sportivii bistriţeni, mii de poze şi diplome, dar şi peste 4.000 de volume care vor constitui Biblioteca sportivă. Vasile Jimboreanu a depus în tot acest timp o muncă de sisif adunând toate aceste documente care sunt aşezate acum în ordine alfabetică, pe ramuri, pe ani etc.
Iată că după această muncă de o viaţă, în care Jimboreanu a adunat documente pentru arhivă, trezindu-se în fiecare dimineaţă la ora 6 pentru a le pune în ordine, a venit şi recunoaşterea, primind un sediu chiar în centrul Bistriţei, pe pietonal, unde o perioadă au funcţionat birourile Centrului Cultural Municipal.
După cum ne in formează directorul Palatului Culturii, dr. Dorel Cosma, pe lângă Biblioteca municipală, care va cuprinde şi o sală de lectură, tot aici va fi un spaţiu şi pentru Asociaţia filateliştilor bistriţeni, condusă de Mircea Calu, iar bistriţenii vor putea admira trofeele Casei de Cultură obţinute pe parcursul a zeci de ani la festivalurile din ţară şi străinătate. Mai mult, aici va fi şi o sală cu calculatoare, în care tinerii vor putea nu doar să acceseze internetul, ci şi să vadă toate cărţile în format digital.
Noua instituţie va fi inaugurată, cel mai probabil, la Târgul Mare al Bistriţei, luna aceasta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]