Deputat Daniel Suciu: Îi cer secretarului general al PNL să-şi respecte promisiunile. De ce nu puteţi?

Deputatul Daniel Suciu susţine că, deşi nu îşi doreşte să se transforme într-un politician care pune degettul numai pe greşelile Puterii, este nevoit să critice acţiunile guvernului. Potrivit social-democratului, PNL este la guvernare din noiembrie 2019, dar nu are proiecte atrase în judeţ pe care să le poată deconta, în timp ce principala sa grijă, atât cât a fost ministru, au fost investiţiile din judeţul Bistriţa-Năsăud.

„Noi – şi mă refer la mine, la Bogdan Ivan, la Doina Pană, Ioan Deneş, Cristi Niculae – am fost făcuţi pe rând oamenii lui Dragnea, oamenii lui Dăncilă, oamenii PSD-ului, ciuma roşie, dar în tot acest timp în judeţ s-au întâmplat nişte lucruri. Studiam ce s-a întâmplat în judeţ în ultimul an şi jumătate. În campania electorală pentru alegerile parlamentare, dl. Robert Sighiartău a mers la fiecare primar PSD fluturând spectrul de a fi ministru şi lista sinteză a CNI încercând să-i convingă să o lase mai moale, pentru că el, în calitatea de mare ministru în Guvernul ce va fi, va rezolva foarte multe lucruri. Îi cer secretarului general al Partidului Naţional Liberal să-şi respecte promisiunile. Pe lista sinteză a CNI se află mii de proiecte şi cereri de finanţare a căror valoare depăşeşte bine 10 miliarde de euro. Cu alte cuvinte, dl. Robert Sighiartău s-a dus şi a vândut blana ursului din pădure, i-a minţit cu nonşalanţă pe toţi primarii din judeţ şi astăzi se face că plouă”, a declarat deputatul Suciu.

Parlamentarul bistriţean i-a întrebat pe colegii din Partidul Naţional Liberal, în contextul în care secretarul general este din Bistriţa-Năsăud, au primar de municipiu „cu relaţii foarte bune”, ce au făcut în acest an şi jumătate.

„Îi aduc aminte dlui Sighiartău, dlui Turc, domnului Dolha şi celor din USR de ciuma roşie. Să vă aduc aminte ce am făcut noi, tot dintr*-un judeţ mic, fără funcţii în partide la nivel judeţean, dar am făcut un lucru mult mai bine decât voi. Când ne-am dus la Bucureşti, apropo domnule Sighiartău, nu ne-am făcut case prin Pipera, nu am uitat, nu ne-am întors cu fundul la judeţul Bistriţa-Năsăud, nu am venit în vizită doar o dată la 3 săptămâni. Cartea de vizită sunt 366 de şantiere şi de obiective în judeţ doar din bani guvernamentali. Dacă noi am putut, aşa răi cum am fost, vreun miliard şi ceva, bani de la Guvern, să ne batem, voi de ce nu puteţi?”, a adăugat Daniel Suciu.

Deputatul PSD i-a propus colegului Robert Sighiartău să adune primarii şi să le spună ce proiecte vor fi finanţate prin PNDL, alte programe guvernamentale sau PNRR.

„Vă bateţi între voi pentru preşedinţia PNL, am înţeles-o şi pe asta. (…) Am o veste proastă pentru dl. preşedinte Ioan Turc. Nu mai contezi şi, din păcate, cum nu mai contezi tu, vor avea de tras bistriţenii şi Bistriţa-Năsăud. Taberele PNL ne afectează pe noi pe toţi. Cu ce sunt de vină primarii care nu îl susţin pe dl. Cîţu, pentru că doar primarii care îl susţin pe dl. Cîţu şi pe dl. Sighiartău vor avea parte de caşcaval”, a menţionat Daniel Suciu.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5