Deputatul Bogdan Ivan către guvernanţi: Ascultaţi-I pe oameni, v-au votat! România, pe locul 124 mondial ca sume alocate reconstrucţiei!

Deputatul Bogdan Ivan a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, măsurile şi fondurile alocate de Guvernul României pentru susţinerea mediului de afaceri, care ne clasează pe locul 124 din 191 la nivel mondial.

         “Felicit Guvernul României  - o spun la modul sincer, nu peiorativ – pentru performanţa de a aloca 2,4% din PIB pentru reconstrucţia economică, după ce anul trecut a alocat 1%, care ne plasează, conform datelor FMI, pe  locul 124 din 191 în topul ţărilor care au investit bani în economie pentru a trece peste această criză. Din nou, suntem devansaţi de Congo, Malaezia, Burkina Faso. Acesta este respectul pe care un Guvern de dreapta îl arată atât antreprenorilor cât şi angajaţilor, pentru că despre ei este vorba, prin proasta gestionare a crizei sanitare.

Noi, cei de la PSD, nu avem pretenţia că le ştim pe toate, că deţinem adevărul absolut, dar am avut dezbateri cu mediul academic, cu medicii, cu asociaţii profesionale, sindicate, patronate, am venit cu un buget alternativ care să rezolve o mare parte din aceste probleme sociale şi economice. (…) Guvernul ar trebui să se îndrepte şi spre oameni, nu doar spre contracte grase.  Românii i-au ales, nu s–au ales ei între ei. Să iasă, de la preşedinte la premier, să ne explice concret, răspicat aşa cum o fac adevăraţii lideri politici din Occident. Sper că până la urmă veţi înţelege că oamenii sunt cei care v-au votat. Nu v-aţi votat voi între voi, aşa că ascultaţi-i pe oameni!”, a transmis deputatul Bogdan Ivan.

Parlamentarul bistriţean a menţionat că mai bine de 1,5 milioane de români au venituri diminuate, potrivit datelor Ministerului Muncii şi INS. Printre aceştia sunr şi 6000 de bistriţeni. În fapt, 60% din cei care au primit şomaj tehnic au încasat mai puţin de 1000 lei net. La acestea se adaugă faptul că 350.000 de români şi-au pierdut locul de muncă.

         “Pe de o parte, ne uităm la aceste cifre reci şi ne gândim la dramele pe care le trăiesc foarte mulţi dintre oamenii care vor să muncească, care sunt harnici, care vor să fie lăsaţi să meargă la muncă şi pe de altă parte vedem un Guvern care clamează zi lumină, împreună cu reprezentanţii săi din teritoriu, cât de bine duduie economia, cât de bine merg toate. Cred că mulţi dintre guvernanţi nu trăiesc în România sau, cum spunea T. Arghezi, “una spun, alta fumează””, a spus deputatul Bogdan Ivan.

Acesta a ţinut să facă o comparaţie între modul în care se aplică legea şi sunt date amenzi pentru miniştrii Guvernului, “Apostolii restricţiilor” Vlad Voiculescu şi Raluca Turcan, şi oamenii simpli, care protestează, aşa cum s-a întâmplat şi la Bistriţa.

 

 

Comentarii

02/04/21 13:38
un cetatean

Cum va mai rabda pamantul, ipocritilor! Ce-ati construit in vremea guvernarii voastre? Ati papat tot ce s-a incasat, fara sa va pese de tara si cetatenii ei. Din pricina ipocriziei voastre Romania a pierdut tineretul care-a ales drumul pribegiei. Au preferat sa-si faca un rost in alta parte, nu in tara politrucilor pusi pe capatuiala, si acum muriti de grija celor ce vor sa munceasca cinstit! Voi, care-ati umplut institutiile bugetare de acolitii vostri, voi vorbiti!
Este pandemie, iar guvernul a reusit sa sustina populatia, cu putinul care-l are, purtandu-va pe voi in carca. Daca ati fi ramas voi si ai vostri era vai si-amar. Asa ca nu aveti caderea sa ne comparati cu tari din lumea a treia. Am fi ajuns acolo cu voi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5