Deputatul Cristina Iurişniţi, despre modul în care a fost modificat Regulamentul de organizare şi funcţionare a şcolilor: Abuzul PSD nu se mai opreşte!

Deputatul USR Bistriţa-Năsăud, Cristina Iurişniţi, condamnă modul în care au fost aduse modificări la Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP), în lipsa unei dezbateri publice.

„Din nou un şoc în Educaţie după aberaţiile propuse în planurile-cadru la nivel liceal! Abuzul PSD nu se mai opreşte! Stil dictatorial, dezinteres faţă de opinia publică, atât la nivelul profesorilor cât şi al elevilor. Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), act normativ care reglementează modul de funcționare a școlilor din România, apare modificat peste noapte fără consultare publică şi dezbateri”, susţine parlamentarul USR.

Deputatul Cristina Iurişniţi menţionează că prin ordin de ministru au fost modificate 63 de prevederi din ROFUIP, fără ca acestea să fie supuse unui proces de consultare publică, fiind încălcate dispozițiile legale referitoare la transparența decizională.

„Conform art. 7 din Legea nr. 52/2003, Ministerul Educației ar fi trebuit să anunțe public pe site-ul propriu intenția de modificare a ROFUIP cât şi modificările propuse, cu un termen de cel puțin 10 zile pentru a formula sugestii!  Printre schimbările care vor afecta viaţa şcolii, trebuie amintit că elevii vor fi obligaţi să respecte interdicţia de a utiliza telefoanele mobile în timpul orelor de curs, acestea
urmând a fi depozitate într-un loc special
”, arată demnitarul bistriţean.

Cristina Iurişniţi arată că aceste modificări sunt ca de obicei cu jumătate de măsură. „Se va interzice serviciul elevilor pe coridoarele şcolii, o măsură pe care o susţin, dar nu avem posturi şi personal specializat pentru păstrarea ordinii şi liniştii mediatizarea conflictelor în vederea reducerii violenţei în şcoli. De asemenea, elevii nu vor putea fi eliminaţi de la cursuri pe motiv că nu poartă uniforma şcolii, ceea ce e un lucru de bun simţ, însă Consiliul de Administraţie al şcolii va trebui să găsească împreună cu părinţii soluţii practice care să le permită o monitorizare sau sanctionare a celor care nu respectă regulamentul de ordine interioarî a instituţiei de învăţământ. Până la urmă, omul sfinţeşte locul!”, concluzionează deputatul USR.

 

Comentarii

11/01/18 22:14
politolog

Doamna deputat este profesoară titulară la o școală de divizia A, respectiv CNAM B -ța, unde este disciplină și interes. Eu am și experiența de profesor la divizia C, respectiv liceul tehnologic, unde sunt înscriși cei care nu intră la colegii naționale sau simple colegii ( div. B ), unde mai ai nevoie și de abecedar în cazuri izolate.
Un vecin anul trecut își certa vehement fiul că nu a învățat să intre la școala profesională și va fi obligat să facă liceul ! Atunci ce mai vreți. Metaforic școala s-a despărți demult de învățământ. Vom ajunge ca în scenetele actorului comic Mihai Bendeac.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5