Despre o Altfel de școală - Școala de vară 2017

Asociația Armonia Bistrița în parteneriat cu Asociația Prouniversitaria Babeș-Bolyai Bistrița, și cu Karuna Training Cluj-Napoca  au derulat în perioada 10-15 iulie proiectul „Promovare la mișcare - Școala de vară 2017”, proiect finanțat nerambursabil din bugetul județului Bistrița-Năsăud.

Coordonați de profesorii Loredana Zbînca și Claudiu Șular, inițiatorii proiectului, la o altitudine de 1.201 m, într-un cadru nonformal,  un număr de 30 cadre didactice, „studenți” ai „Școlii de vară”, au beneficiat de activități diverse, de la programe de formare, privind comunicarea în cadrul orelor de educație fizică, și nu numai, alimentație sănătoasă și până la desfășurarea de activități sportive out-dor – trasee aplicative, activități sportive complementare - floorball. Participanții au fost familiarizați și cu tehnici de activare metabolică, funcțională, tonică, psihică, dar și cu tehnici de relaxare conștientă și meditație de către profesorul Virgil Rus,  dr. în Știința Educației Fizice și Sportului.

Membru al Asociației Prouniversitaria Bistrița, lectorul univ. dr. Horea Ștefănescu ne-a inițiat în sportul nautic kaiac-canoe, o zi pe lacul Colibița. Se știe că spatele, pieptul, stomacul şi braţele se vor dezvolta armonios, iar atmosfera liniştită şi gesturile repetitive din timpul unei sesiuni fac din acest sport nautic o disciplină relaxantă. Forţă, echilibru şi ritm sunt cerinţele care fac din kaiac-canoe un sport dur, dar cât se poate de frumos, iar sosirea verii este o ocazie excelentă pentru cei care vor să simtă gustul adrenalinei sau să se relaxeze.

Organizarea acestei școlii de vară, într-un mediu natural, cu implicarea a numeroase persoane - sportivi, antrenori de sport, profesori/formatori de specialitate din domeniul sportului, a sănătății, voluntari a avut ca scop promovarea și implementarea la nivelul județului, în școli și comunitate a diverselor discipline sportive.

 

Prof.drd. Zbînca Loredana Anca

Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița


 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5