Din ianuarie 2018, noi tarife pentru parcările de reşedinţă şi parcările cu plată! Vezi ordinea de prioritate pentru atribuirea parcărilor!

Consiliul Local Bistriţa a aprobat Regulamentul pentru administrarea parcărilor, cu plată şi de reşedinţă, amenajate în municipiu. Este vorba despre peste 9800 parcări de reşedinţă şi 1200 parcări cu plată din Bistriţa.

         Proiectul prevede noile tarife de bază pentru utilizarea parcărilor de reşedinţă, valabile de la 1 ianuarie 2018, şi anume 15 lei/loc de parcare/lună, respectiv 180 lei/loc de parcare/an pentru persoane fizice; 35 lei/loc de parcare/lună, respectiv 420 lei/loc de parcare/an pentru persoane juridice; 20 lei/loc de parcare/lună, respectiv 240 lei/loc de parcare/an pentru persoanele care solicită loc de parcare pentru al doilea sau mai multe autovehicule. Tarifele nu au mai fost schimbate din 2009.

         De asemenea, sunt noutăţi şi cu privire la ordinea de priorităţi în baza căreia sunt analizate solicitările pentru locuri de parcare de reşedinţă. La prioritatea I.A. vor intra persoanele fizice care dețin un spațiu de locuit în zona parcării care face obiectul procedurii de atribuire şi care deţin în proprietate sau folosinţă un autoturism/autoutilitară înscrisă în municipiul Bistriţa sau în altă localitate din ţară. Persoanele care solicită loc de parcare pentru un autoturism înmatriculat în altă localitate intră la această prioritate cu condiţia ca impozitul pentru autoturism să fie achitat la Direcţia Venituri din municipiul Bistriţa.  

La prioritatea a II-a vor intra persoane juridice care dețin un spaţiu, cu destinaţia de locuinţă sau cu altă destinaţie, în blocurile de locuit din zona parcării de reşedinţă şi care deţin un autoturism/autoutilitară înscris în municipiul Bistriţa sau în altă localitate din ţară. Persoanele care solicită loc de parcare pentru un autoturism înmatriculat în altă localitate intră la această prioritate cu condiţia ca impozitul pentru autoturism să fie achitat la Direcţia Venituri din municipiul Bistriţa. La prioritatea a III-a vor intra persoanele fizice sau juridice care deţin un spaţiu, cu destinaţia de locuinţă sau cu altă destinaţie, în blocurile de locuit din zona parcării de reşedinţă şi care solicită loc de parcare pentru al doilea autoturism/autoutilitară deținut, sau pentru mai multe. La prioritatea a IV-a intră persoanele care au autoturisme înscrise în străinătate.

Pentru cazurile în care un loc de parcare este solicitat de mai multe persoane atribuirea se va face prin licitaţie publică cu strigare, iar pasul de supralicitare va fi de minim 5 lei/loc de parcare/an.

A fost modificată şi perioadei care asigură utilizarea locului de parcare, respectiv zilnic de la ora 1700 până la ora 0800.

Proiectul prevede tarifele de bază pentru utilizarea parcărilor cu plată, tot de la 1 ianuarie 2018,  de către deţinătorii de autovehicule.

Iată noile tarife!

        a) pentru 30 minute: 1 leu  

b) pentru 1 oră: 2 lei 

c) prin transmitere SMS: 0,35 euro + TVA/oră   

d) pentru 1 zi: 15 lei

e) Abonament de parcare: lunar = 70 lei, trimestrial = 180 lei, semestrial = 250 lei, anual = 480 lei

f) Contract cu rezervare (persoane juridice) = 1.200 lei /an.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5