Dorin Dobra: Listele noastre vor trebui să cuprindă şi personaje noi, credibile, profesionişti, dacă e posibil societate civilă

Realitatea e perfect explicabilă. Suntem un partid mare, format în urmă cu un an din două partide mari. Oamenii îşi exprimă opţiunile, rămânând să gândim varianta optimală. personal, voi susţine tot timpul în dezbaterea internă să nu uităm de semnalul Iohannis. Listele noastre vor trebui să cuprindă şi personaje noi, credibile, profesionişti, dacă e posibil societate civilă. Acesta e semnalul pe care nu trebuie să-l omitem. E cumva un moment de prag sau prag. Se vor califica acele partide ce dovedesc că au înţeles cel mai bine semnalul Iohannis din noiembrie 2014, personaje cu o carieră, credibile şi pe cât de puţin posibil populiste, a declarat senatorul PNL Dorin Dobra, într-o conferinţă de presă, vorbind de cursa internă PNL pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Bistriţa şi Consiliul Judeţean.

La nivel naţional, copreşedintele PNL Vasile Blaga a precizat că partidul va prelungi în anumite municipii perioada de depunere a candidaturilor pentru competiţia internă de desemnare a reprezentanţilor liberali la alegerile pentru primării.

"Rezultatele anului electoral 2016 vor fi un semnal puternic pentru toată lumea. De aceea, suntem preocupaţi nu numai de analiza stadiului fuziunii în marele PNL, dar şi de pregătirea alegerilor. Programul PNL pentru reforma administraţiei publice să fie prezentat, dezbătut şi aprobat la Liga aleşilor locali care va avea loc la Braşov în perioada 18-20 septembrie. Am discutat astăzi despre stadiul pregătirilor alegerilor şi rezultatul este mulţumitor. Peste 90% din actualii primari vor să candideze în continuare. Vom rediscuta acest lucru în perioada 28-30 august la Gura Humorului. Am primit candidaturile, sunt de la două la opt pentru municipiile reşedinţă de judeţ, pentru celelalte oraşe şi municipii din ţară, iar până în 28 august pentru primăriile din toate comunele, listele pentru consiliile locale şi judeţene. Rămânem la acelaşi principiu: o casă de sondare agreată de Comisia de unificare liberală, vom face analizele pentru municipiile reşedinţă de judeţ", a spus Blaga.

Comentarii

07/08/15 09:26
Vizitator

PNL ar trebui sa vina cu o oferta de program prin care sa stabileasca prioritatile orasului pentru urmatorii 4 ani astfel incat sa convinga electoratul si abia apoi sa stabileasca lista candidatilor capabili sa materializeze punerea in practica a punctelor prevazute in programul electoral. Chiar daca problemele orasului sunt aceleasi indiferent de formatiunea politica, identificarea si prioritizarea lor intr-un program coerent poate face diferenta intre formatiunile politice, astfel incat alegatorii sa poata alege in cunostiinta de cauza. Pe de alta parte, competitia intre programe favorizeaza mai mult pe cei care nu au fost la putere, intrucat cei aflati la putere trebuie sa explice si motivele pentru care nu au realizat unele din obiectivele programului in timpul mandatului actual.
Ar putea fi luat ca model sau sursa de inspiratie, programul intitulat „Spre o administraţie orientată înspre prioritaţile cetăţeanului şi creşterea calitaţii serviciilor publice” pe care ecologistii bistriteni l-au lansat in campania electorala din 2012.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5