Dorin Dobra: Tema "Dinu Patriciu" nu e o temă de profunzime a PNL

La începutul săptămânii, liberalii au avut o reuniune foarte importantă. Un Birou Politic Naţional la care au participat şi preşedinţii filialelor judeţene ale partidului. S-a discutat cu sondajele pe masă şi s-a fixat în mare cam ce ar dori liberalii la alegerile locale de anul viitor. Nu a fost trecută cu vederea nici tema ,,Dinu Patriciu –posibil premier”.

Filiala judeţeană PNL Bistriţa-Năsăud a fost reprezentantă de vicepreşedintele Dorin Dobra, care a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că tema "Dinu Patriciu" nu e o temă de profunzime a PNL.

,,Ordinea de zi a Biroului Politic Naţional, acolo unde am reprezentat judeţul Bistriţa - Năsăud a fost foarte simplă, un singur punct: desemnarea sau intrarea în linie dreaptă a negocierilor pentru candidaturile USL la nivel judeţean şi a primăriilor, reşedinţă de judeţ.

Pe acest fond, a fost discutată şi tema, oarecum la modă, tema Dinu Patriciu. Ca o concluzie personală, pe care mi-o asum, semnalând faptul că tema Dinu Patriciu nu e o temă de profunzime a PNL, preşedinţii judeţelor nu au semnalat reverberaţia acestei teme la nivel judeţean.

Personal, consider că zbaterile lui Dinu Patriciu îi vin de minune preşedintelui Traian Băsescu.

Discuţiile pe care această temă le stârneşte nu ar face decât să deranjeze, să destabilizeze singura alternativă la guvernarea de astăzi. În consecinţă, concluzia pe această temă e că există un singur proiect al Opoziţiei, el se numeşte USL, consolidat prin sondajele realizate. Acest proiect merge mai departe, iar încercările lui Traian Băsescu de a-l destructura sunt sortite eşecului”, a afirmat vicepreşedintele PNL B-N Dorin Dobra.

El a mai spus că, până la 1 septembrie, USL va prezenta candidaturile pentru consiliile judeţene şi primăriile, reşedinţă de judeţ. Potrivit lui Dobra, PNL va porni în negocieri cu 19 candidaturi la consiliile judeţene şi 17 candidaturi la primăriile reşedinţă de judeţ.

,,Din ceea ce au prezentat colegii noştri la BPN, avem în ţară, 19 candidaturi cu şansă la consiliile judeţene pe liste USL şi 17 candidaturi la primăriile reşedinţă de judeţ. Acesta e pachetul de la care se pleacă în negocieri”, a subliniat Dorin Dobra.

Rugat să comenteze reacţiile liderului PNL Crin Antonescu, care potrivit site-ului www.pesurse.ro, le-ar fi reproşat celor din conducerea centrală a PNL că l-au lăsat singur în rezolvarea mediatică a problemei ,,Dinu Patriciu”, Dorin Dobra a răspuns:

,,Cât de importantă e problema Dinu Patriciu? Era nevoie de mesaje de solidaritate sau pur şi simplu, o discuţie, un zvon lansat trebuie lăsat să curgă? Era cazul să intervenim sau nu era cazul să intervenim? În acest moment se consideră că nu e cazul să intervenim, din acest punct de vedere” a menţionat vicepreşedintele PNL B-N.

,,Nici unul dintre voi nu a spus ceva. Conu Dinu spune verzi şi uscate despre PNL şi nici unul din voi nu spune nimic”, le-ar fi spus Crin Antonescu celor din BPC al PNL potrivit surselor pesurse.ro

Nimeni nu a spus nimic potrivit surselor menţionate anterior, cu excepţia lui Ilie Bolojan, primarul de Oradea. Acesta i-a spus preşedintelui că ar trebui să fie mai liniştit cu ,,problema Patriciu”, deoarece asta ar arăta public, dacă mai era nevoie de o dovadă, că Patriciu de fapt nu e cel care îl manevrează ci e cel care vrea răul PNL şi al preşedintelui său.

Ca dovadă, Bolojan a evocat exemplul lui - ,,şi despre mine spuneau toţi că sunt omul fraţilor Micula şi îmi puneau în cârcă tot felul de afaceri cu ei. Acum când ăia mă atacă nu mai spune nimeni asta! deci luaţi şi dumneavoastră din asta partea pozitivă”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5