Dumitru Buşcoiu (Zagra): Sunt mulţumit de activitatea din acest an. Proiecte majore de canalizare şi la şcoli

Odată cu apropierea sfârşitului de sezon în care se mai pot efectua lucrări, primarul din Zagra, Dumitru Buşcoiu, se declară satisfăcut de modul în care s-a muncit în acest an. Chiar dacă nu se mai poate lucra foarte mult la proiecte de infrastructură, totuşi în comună încă se implementează două proiecte majore: este vorba despre schimbarea parţială a acoperişului de la şcoala generală din centru de comună, dar şi de reabilitarea interiorului pentru că aceasta să poată obţine autorizaţia de funcţionare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Valoarea proiectului este de 1,2 milioane de lei şi finanţarea este asigurată de Guvern prin PNDL.

Cel de-al doilea proiect major la care se lucrează este extinderea reţelei de canalizare în satele Zagra, Poienile Zagrii şi Suplai pe o lungime de 16 kilometri. Valoarea lucrărilor este de aproape nouă milioane de lei.

De asemenea primarul Dumitru Buşcoi declară că până în anul 2020 întreaga comună va beneficia de apă curentă şi canalizare.

Chiar dacă multe unităţi administrative teritoriale se confruntă cu greutăţi în ceea ce priveşte plata indemnizaţilor persoanelor cu handicap şi a însoţitorilor acestora, Zagra pare să fi o excepţie având fondurile asigurate până la sfârşitul anului. În acest moment de indemnizaţie de handicap beneficiază 24 de persone, iar cuantumul acesteia se ridică la 25,560 lei lunar. În ceea ce priveşte însoţitorii persoanelor aflate în dificultate, în Zagra există un număr de 32 de persoane care încasează lunar de la bugetul local 46.400 de lei. Astfel că sumă a fost suplimentata prin hotărâre de Consiliu Local cu 110.000 de lei pentru a nu întâmpina probleme la plata acestora. Nici persoanele asistate social nu o să înregistreze întârzieri de plată, toţi cei 270 de beneficiari ai venitului minim garantat de Legea 416 îşi vor primi la timp sumele alocate.

Începând cu data de 1 noiembrie, Primăria urmează să sprijine cetăţenii în întocmirea dosarelor pentru obţinerea ajutorului de încălzire.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]