Farsa Maestrului Pathelin – o piesă savuroasă și cu mesaj !

O piesă savuroasă, atmosferă minunată şi un public care apreciază teatrul şi petrecerea unei seri într-un ambient cultural deosebit. Toate acestea au fost posibile cu participarea Trupei de teatru Skepsis din Alba-Iulia pe scena Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud, în data de 14 februarie 2017.
Piesa de teatru jucată a fost un spectacol adaptat după farsa medievală cu același titlu tipărită prima oară probabil pe la 1469, însă care circula deja în Franța încă de la 1400 și care s-a bucurat de o mare notorietate fiind cunoscută în întreaga Europă a vremii.
Prin personajele tipologizate și intriga simplă, dar mai ales prin umorul spumos, prin care au fost satirizate moravurile şi slăbiciunile societății a fost posibilă și retrăirea unor vremuri care rămân actuale.
Moravurile oamenilor, caracterul, viciile și slăbiciunile lor care nu se schimbă niciodată au fost evidențiate în piesa „Maestrul Pathelin”.
Maestrul Pathelin, un avocat sărăcit din lipsă de procese se vede nevoit să apeleze la fel de fel de tertipuri pentru a câștiga noi procese. Negustorul Joceaulme tipologia omului avut dar avar și hrăpăreț. O lume a moravurilor în care autoritatea este viciată și până și ciobanul, apărător al oilor, este nevoit să se transforme în lup, dușman al acestora, pentru a supraviețui.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]