Florin Urâte (Organizaţia Oamenilor de Afaceri PNL B-N): Mediul de afaceri are nevoie de vitaminizare şi de politici coerente

Florin Urâte, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri a PNL B-N, consideră că PNL începe să intre în normalitate, cu o conducere legitimă, că are resurse şi are nevoie de resurse pentru a duce o politică coerentă şi să fie o alternativă la guvernare, prin propunerea unor soluţii.

         „Sigur că PNL este un partid politic cu politici de dreapta şi cred că mediul de afaceri devine o prioritate pentru noi, pentru că mediul de afaceri este motorul economici româneşti. Se pare că în ultima perioadă nu tot ce se face are coerenţă şi în zona de susţinere antreprenorială a mediului de afaceri şi, din punctul meu de vedere, nu poţi să dai permanent în calul în care trage, pentru că la un moment dat devine mârţoagă. Cred că „calul”, antreprenoriatul şi mediul de afaceri are nevoie şi de vitaminizare, are nevoie de politici coerente, atât din punct de vedere fiscal. Apar noi reglementări pe structuri de Mediu, de ITM, de Pompieri etc. şi cred că instituţiile statului trebuie să devină partenere cu mediul de afaceri în a se aplica corecţii, în a se actualiza cu noile reglementări, şi nu să devină simple sperietori şi să ameninţe”, a declarat Urâte, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Potrivit acestuia, nu trebuie neglijat aspectul infrastructurii – apă, canal, drumuri – pentru că „vrând-nevrând, suntem totuşi într-un mediu concurenţial, atât cu Europa toată”, iar competitivitatea depinde şi de aceste aspecte. „Avem o populaţie dinamică, avem o populaţie care se actualizează cu ceea ce vede dincolo. Zona noastră, deşi este cotată slab din punct de vedere al aportului la PIB, are o mare masă de populaţie care astăzi lucrează în străinătate pe anumite poziţii, şi în construcţii şi în agricultură şi în medicină, şi în inginerie şi cred că vin cu exemple bune. Vin dornici să se întoarcă acasă, caută locuri de muncă, pentru că efectiv vor să se stabilească, vor să facă copii, vor să stea mai aproape de părinţi. E un lucru bun, nu-i mai interesează plusul de valoare salarială de dincolo în detrimentul sacrificiului, decât pe o perioadă scurtă. Trebuie să le oferim soluţii, locuri de muncă mai bine plătite, coerente şi într-un echilibru total. Astăzi sunt dezechilibre din punct de vedere salarial între structurile sociale”, a mai precizat Florin Urâte.

         Liderul oamenilor de afaceri liberali a adăugat că va încerca să aplice calea dialogului cu administraţiile locale şi cea judeţeană, criticând măsurile neadecvate şi apreciind proiectele oportune, oferind soluţii alternative când sunt deviaţii.

         „Sunt şi risipe de bani sau bani care ar trebui să aibă alte priorităţi. Există o Strategie, bună-rea, eu zic bunişoară, care a structurat foarte bine nişte priorităţi. Cred că dacă se diminuează efectele de prioritizare pe criterii politice, zona are de câştigat. Mai devreme sau mai târziu, devenim într-o zonă concurenţială chiar şi în zona de Nord-Vest, la nivel de ţară”, a concluzionat Florin Urâte.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]