Grădiniță nouă, străzi asfaltate și piață amenajată, din fonduri europene, la Ilva Mică. Primarul Aurel Horea: Continuăm să ne arătăm respectul pentru oameni!

Absorbția fondurilor europene constituie o prioritate pentru administrația locală din Ilva Mică. Trei proiecte cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 prind contur în această localitate, fiind în diferite stadii de implementare.

„Un astfel de proiect este modernizarea celor 14 drumuri de interes local din comuna Ilva Mică în lungime totală de 5,4 km, finanţat prin fonduri UE – Submăsura 7.2. În cadrul proiectului, a fost turnat primul strat, stratul de legătură pentru uliţa Coastele Veneşului, uliţa La Pop Lazăr, uliţa La Cârdan, uliţa Drumul Vechi, uliţa La Mogin Vasile şi uliţa Valea Plaiului. Urmează decopertarea pentru celelalte străzi şi uliţe şi pregătirea pentru asfaltare, pentru uliţa Remetea Mănăstire, uliţa La Leorente, uliţa Glam, uliţa La Ilieş, uliţa La Lonhardt Matei, strada Livezile, uliţa Ponce şi uliţa Valea Scroafei. Astfel, continuăm să ne arătăm respectul pentru oameni, transformând proiectele în fapte”, precizează primarul Aurel Horea.

         Investiţiile în educaţie sunt obligatorii pentru orice comunitate care vrea să se dezvolte şi să se modernizeze, susţine edilul comunei Ilva Mică.
Proiectul “Construire Grădiniţă în comuna Ilva Mică, judeţul Bistriţa-Năsăud”, în valoare totală de 408.177 euro, finanţat prin fonduri UE – Submăsura 7.2, a ajuns în faza de execuţie a lucrărilor.
Investiţia va fi amplasată în spatele Centrului de Informare Turistică şi cuprinde 3 săli de grupe, spaţii de joacă 137 mp, spaţii verzi 208 mp, alei, platforme 362 mp, suprafaţa totală construită fiind de 993 mp.

„Sperăm ca până la debutul anului şcolar viitor să avem o grădiniţă modernă, la standarde europene”, explică primarul Aurel Horea.

Prin Grupul de Acţiune Locală Lider Bistriţa-Năsăud, autorităţile locale au obţinut o finanţare de aproximativ 89.000 euro pentru amenajarea unei pieţe în zona centrului civic. Investiţia este una oportună pentru a da posibilitatea atât producătorilor, pe de  parte, dar şi cumpărătorilor, pe de altă parte, să beneficieze de condiţii normale de comerţ.

Cu finanţare de la bugetul local, Primăria şi Consiliul Local Ilva Mică are alte două proiecte care vizează amenajarea unui parc în faţa Şcolii Gimnaziale nr. 1, dar şi a unui teren de sport multifuncţional în localitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5