Fotbal feminin

Heniu Prundu Bârgăului îşi propune calificarea în play-off

Echipa de fotbal feminin ACS Prundu Bârgăului îşi propune ca obiectiv, pentru acest retur de campionat, calificarea în play-off-ul Superligii, a anunţat preşedintele George Ruscău, în cadrul unei conferinţe de presă. După zece etape, formaţia se află pe locul III, cu 16 puncte, fiind depăşită de Olimpia Universitatea Tehnică Cluj (cea care domină de ani buni fotbalul feminin) şi ASA Târgu Mureş.
Oricum, remarca preşedintele Ruscău, performanţa este una notabilă, dat fiind faptul că echipa s-a înfiinţat acum doi ani şi a reuşit promovarea pe prima scenă a fotbalului feminin după un singur sezon, ca să nu mai spunem că este singura echipă... din mediul rural.
Pentru a atinge acest obiectiv, Heniu Prundu Bârgăului a reuşit, în această iarnă să aducă patru jucătoare de la Galaţi, şi anume, pe Georgiana Vasile, Mihaela Neacşu, Elena Toma (portarul Naţionalei Moldovei) şi Georgiana Stratu, care se alătură celorlalte componente ale lotului, dintre care 3 sunt junioare.

***
Campionatul se reia de Mărşişor. Pregătirea, acasă, la Prundu Bârgăului
Colectivul tehnic - antrenorii Dan Dosan şi Călin Svoboda – au stabilit deja programul de pregătire până la reluarea campionatului. „Am început o pregătire de acomodare, de intrare în efort, după care vom începe seria de jocuri amicale. Don fericire, sunt nişte jocuri foarte tari şi foarte utile pentru noi, în contextul în care vom avea două jocuri decisive la Alexandria şi la Craiova. Sâmbătă jucăm la Mureş, pe urmă vine un alt turnei la Mureş, cu formaţia gazdă, Cluj şi o echipă din Ungaria”, a precizat antrenorul Dan Dosan.
Potrivit acestuia, dacă în primele două etape, fotbalistele din Prundu Bârgăului vor reuşi să obţină măcar trei puncte, atunci calificarea în play-off va fi ca şi asigurată. Singuta problemă ţine de întreruperea campionatului, pentru o lună, după prima etapă din 28 februarie, astfel că va ţine de antrenori şi jucătoare să se poată doza optim efortul.
Heniu Prundu Bârgăului este calificată şi în sferturile Cupei României, viitorul adversar urmând să fie stabilit ulterior de Federaţia Română de Fotbal, în urma tragerii la sorţi.

***
Buget de 50.000 euro/an. Salariul mediu al sportivelor....400 lei
ACS Heniu Prundu Bârgăului dispune de un buget anual de 50.000 euro, în comparaţie cu echipa dinTârgu Mureş, care are 100.000 euro pentru tur şi cam tot atât pentru retur. Chiar şi în aceste condiţii, se face performanţă, asta pentru că staff-ul „nu se întinde” în cheltuieli mai mult decât se poate.
Preşedintele George Ruscău a explicat că salariul mediu al unei jucătoare este de 400 lei, la care se adaugă cheltuielile de cazare şi masă, de aproape 1200 lei. Practic, fetele joacă din drag de fotbal, de sport. Care pot, vin cu banii de acasă.
Finanţarea este asigurată cu sprijinul Primăriei şi CL Prundu Bârgăului, al Primăriei Bistriţa Bârgăului, Consiliului Judeţean, alături de sponsori precum RAAL, Frasinul, Vrânceana, Îndemânarea etc., plus micile subvenţii pentru transport, cazare şi masă de la FRF.
În loc de concluzie... Pasiunea pentru fotbal este nepreţuită şi la genul feminin. Gândiţi-vă, trei fete vor să se angajeze şi la fabrică, iar apoi să meargă la antrenamente şi meciuri!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5