Hramul Bisericii din Şieu Măgheruş. Credinţă şi istorie, la cerceul preoţesc

Preot Ilie Pioraș

          De sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil a fost și hramul bisericii din Șieu-Măgheruș. După săvârșirea Sfintei Liturghi, un grup de elevi, clasele II-V, de la Școala Gimnazială Șieu-Măgheruș, sub îndrumarea doamnelor profesoare Nalaț Aurora și Pioraș Leontina Ana, au prezentat un recital de poezii și cântece patriotice, dedicat Centenarului Marii Uniri, spre bucuria și încântarea părinților și bunicilor, prezenți la slujba de Hram.

          În prima duminică după sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, 11 noiembrie 2018, Cercul preoțesc Șieu Măgheruș, sub îndrumarea părintelui protopop al Bistriței, Alexandru Vidican, s-a întrunit la Sfânta Biserică. Soborul de preoți a săvârșit Taina Sfântului Maslu în prezența unui mare număr de credincioși. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele protopop Alexandru Vidican despre Samarineanul milostiv.

În partea a doua a întâlnirii a fost prezentată cartea „Alexandru Baba – protopop vicar în slujba Bisericii și a Neamului”, editată cu sprijinul Primăriei Șieu-Măgheruș, autor preotul Pioraș Ilie.

Despre viața și lucrarea acestui harnic bărbat, truditor sub doi arhierei, Nicolae Bălan – Mitropolitul Ardealului și Nicolae Ivan – Episcopul Clujului, împreună ostenitori în construcția României Mari aici în Transilvania, după mărețul act de la 1 decembrie 1918 de la Alba Iulia, au vorbit următorii: Părintele Protopop, preotul paroh și domnul inginer Alexandru Mircea Șuteu (strănepot al Protopopului Alexandru Baba).

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de familia Moldovan Petru și Bia.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5