Inaugurarea Bibliotecii Ciceu Mihăieşti a încununat Conferinţa Naţională a Bibliotecarilor din România

Conferinţa Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, eveniment organizat în premieră în judeţul nostru de către Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” a culminat cu inaugurarea Bibliotecii Comunale Ciceu Mihăieşti. Premergător acestui moment unic pentru comunitatea din această zonă, bibliotecarii din ţară au vizitat casele memoriale Liviu Rebreanu, George Coşbuc şi Ioan Pop Reteganul, dar şi mănăstirea Salva, rămânând cu amintiri plăcute din aceste spaţii spirituale româneşti.
Directorul Bibliotecii Judeţene, scriitorul Ioan Pintea, alături de primarul comunei Ciceu Mihăieşti, ing. Valentin Mureşan, au reuşit să inaugureze una dintre cele mai frumoase biblioteci din judeţ, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan, a ministrului secretar de stat Alexandru Oprean – de la Ministerul Culturii, a academicianului Basarab Nicolescu – Universitatea Paris, a preşedintelui A.N.B.P.R. – Dragoş Neagu, a subprefectului Ovidiu Frenţ, a vicepreşedintelui CJ – Alexandru Pugna, a deputatului Daniel Suciu.
Biblioteca din Ciceu Mihăieşti a fost fondată cu sprijinul Bibliotecii Judeţene, dar şi cu ajutorul subprefectului Ovidiu Frenţ, care a recuperat o bună parte din biblioteca cooperaţiei. Printre cărţile donate de Biblioteca Judeţeană se regăsesc cele mai recente apariţii editoriale. „Biblioteca va funcţiona într-un spaţiu model, are programul Biblionet, dar şi bibliotecar angajat, ceea ce este un lucru foarte important. Primarul este dedicat culturii, fiind fermentul principal pentru deschiderea acestei biblioteci”, declară Ioan Pintea. În clădirea impunătoare a bibliotecii funcţionează şi Muzeul etnografic al comunei Ciceu Mihăieşti.
Biblioteca Judeţeană are un adevărat program de sprijinire a bibliotecilor din comune, amintind aici de întâlnirile pe zone, de lansarea Ghidului bibliotecilor comunale, dar şi de integrarea bibliotecarilor de la sate în contextul mai larg, fiind invitaţi la conferinţa în care au interacţionat cu colegii lor de la cele mai importante biblioteci din ţară. De asemenea, în scurta perioadă de când a preluat managementul instituţiei, Ioan Pintea a reuşit să deschidă o bibliotecă la Runcu Salvei, o filială la Spitalul Judeţean, urmând, în cel mai scurt timp, deschiderea unei filiale la Universitatea „Babeş-Bolyai” – Extensia Bistriţa.
În urma celor patru zile de întâlniri ale bibliotecarilor din întreaga ţară la Bistriţa s-a constatat că a fost cea mai bine organizată conferinţă de până acum, cu rezultate profesionale foarte bune. Bibliotecarii au rămas extrem de impresionaţi de activitatea Bibliotecii Judeţene, de spaţiile bine amenajate, de programele implementate aici, de evenimentele organizate. De asemenea, au rămas plăcut surprinşi de faptul că există o colaborare foarte bună între bibliotecă şi administraţia judeţeană şi municipală.
Pentru evenimentul de la Bistriţa, care, cu siguranţă va avea ecou peste timp, directorul Ioan Pintea, preşedintele CJ – Radu Moldovan, prefectul Ioan Ţintean şi primarul Ovidiu Creţu au primit diplome de apreciere din partea Asociaţiei Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5