Infracţiuni silvice. Administratorul unei firme din Bistriţa, cercetat pentru fals în înscrisuri!

Administratorul unei societăți comerciale de exploatare, prelucrare și comercializare a materialului lemnos este cercetat de polițiștii de la Combaterea Delictelor Silvice pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, se aratî într-un comunicat al Poliţiei bistriţene.

         Totul a pornit când olițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat pe un bărbat, de 37 de ani, din Bistriţa, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,8 mc material lemnos. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că documentele nu corespund caracteristicilor materialului lemnos, mai precis specia acestuia. Astfel, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, conform Legii 171/2010 și s-a dispus confiscarea materialului lemnos, în valoare totală de 504 lei. De asemenea, polițiștii au mai stabilit faptul că, societatea care a emis documentele de proveniență nu a expediat în mod legal materialul lemnos, fiind sancționată contravențional cu suma de 5.000 de lei.

         Ulterior, în perioada 16-19 ianuarie a.c., polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu specialiștii Gărzii Forestiere Bistrița-Năsăud au efectuat verificări la societatea comercială în cauză, stabilind faptul că aceasta ar fi expediat cantitatea de 14,66 mc de cherestea rășinoasă, rezultată din debitarea a 20,09 mc de lemn pentru care nu exista proveniență legală. Societatea a fost sancționată contravențional conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 de lei și s-a dispus confiscarea contravalorii celor 14,66 mc de cherestea rășinoasă, în sumă de 7.872,42 lei.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de la Combaterea Delictelor Silvice au întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]