Între Scharding și Beclean, o Cruce Roșie de ajutor

O delegație formată din 11 tineri voluntari ai Crucii Roșii din Scharding vine la Beclean în acest sfârșit de săptămână, alături de cetățeanul de onoare, Wolfgang Wagner, șeful filialei austriece, pentru a participa sâmbătă, de la ora 13.00, alături de omologii lor români, la activități sociale pregătite la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din localitate. Un eveniment similar s-a încheiat la final de 2014 cu bucurie exprimată pe chipurile persoanelor vârstnice care au primit la domiciliu, sub aceeași organizare, ajutor și alimente.
Au fost acolo, la nevoie!
Când eşti bătrân, singur, sărac şi bolnav, contabilizezi nu doar suferinţa, ci şi o simplă vorbă (bună) pe care cineva se găseşte să ţi-o dea la schimb. Dacă sunt mai multe, cu atât mai bine: eşti ca fericit. Să ai companie pentru o plimbare relaxantă e deja desfătare; iar cumpărăturile sau plata unor facturi, dacă se găseşte oarecine să le facă, ăsta e chiar răsfăţ. Aşa cum esenţele tari stau în sticluţe mici, aşa faptele măreţe se reflectă, de multe ori, în gesturi mărunte. Tineri cum sunt, voluntarii de la Crucea Roşie Beclean au meritul de a fi înţeles asta; şi, mai mult, cel de a fi luat iniţiativă, atitudine, adică de a fi făcut ceva pentru mai bine. Cu bucurie, cu dăruire, cu suflet, cu dragoste. Omologii din Scharding (Austria), coordonaţi de preşedintele Wolfgang Wagner, cetăţean de onoare al oraşului Beclean, au avut plăcerea de a-i susţine. Aşa s-a întâmplat de fiecare dată. Aşa a fost şi în octombrie 2014, când i-au vizitat și ajutat pe vârstnici.
Împreună, au experimentat atunci asistenţa socială la domiciliul persoanelor vulnerabile din Beclean, bătrâni şi (unii) nu prea, în cadrul unui proiect local menit să aline suferinţe, să combată singurătăţi, să înlăture lipsuri, să elimine sărăcii. Iniţiativa implicării comune a venit de la oaspeţii austrieci, nouă la număr, în ideea unui schimb de bune practici în interesul destinatarilor. “Am rămas impresionat de problemele cu care se confruntă beneficiarii acestui proiect. Mă bucur şi vă felici în acelaşi timp că sunteţi un sprijin pentru aceştia şi un exemplu demn de urmat şi de alţi tineri”, a transmis omul cu dublă cetăţenie, de Scharding şi de Beclean.
Tineri și utili
Grupa de tineret a Crucii Roşii de la Beclean e constituită din elevi şi studenţi voluntari, în jurul unui program de acţiuni de prim-ajutor, activităţi umanitare sau de informare pe teme sanitare, medicale, de mediu etc. în şcoli, spitale sau alte instituţii şi medii publice. Ea este parte a unei structuri naționale autonome, neguvernamentale, apolitice şi fără drept patrimonial, printre ale cărei deziderate se află: îmbunătăţirea vieţii persoanelor vulnerabile, protejarea sănătăţii şi a vieţii, ajutorul în caz de dezastre sau criză, sprijinul celor aflaţi în suferinţă. De-a lungul timpului, tinerii de la Beclean au participat la acţiuni demonstrative de prim-ajutor, au organizat şi gestionat bănci de alimente în sprijinul nevoiaşilor, au colaborat cu austriecii pentru dotarea cu paturi speciale a centrului de recuperare din localitate, au avut întâlniri informative pe diferite teme cu profil socio-medical etc. Și astea sunt doar o mica parte din faptele lor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5