Investiţii în educaţia copiilor, la Ilva Mică. Primarul Aurel Horea: Vom încerca realizarea proiectului până în luna septembrie

Școala Gimnazială nr. 2 Ilva Mică va urma un amplu proces de reabilitare si modernizare."Având in vedere importanţa infrastructurii educaţionale, împreună cu constructorul, vom incerca realizarea investiției până în luna septembrie 2020 (cu toate că în contractul de lucrări termenul de execuție este de 24 luni), astfel că la începutul anului școlar elevii şi cadrele didactice să poată beneficia de cele mai bune condiții pentru desfășurarea orelor de curs",precizează primarul Aurel Horea. 

Clădirea actuală este doar peun nivel şi este structurată în 5 săli de clase, laborator de informatică, laborator chimie+fizică, sala profesorală și grupuri sanitare. Finisajele interioare şi exterioare erau într-un stadiu avansat de degradare şi prezentau un pericol pentru elevi şi cadrele didactice. În aceste condiţii, investiţia a fost maimult decât oportună.

Valoarea totală a investiției este de 2.222.226,65 lei (TVA inclusă), sumă ce va fi suportată integral din bugetul local al comunei Ilva Mică .

Lucrările principale care se vor desfășura în cadrul investiției sunt: reabilitarea finisajelor interioare (înlocuire tencuieli, vopsitorii lavabile, tâmplărie, pardoseli, termoizolație la planșeele sub poduri) și exterioare (realizare termosistem din polistiren expandat si vopsitorii decorative exterioare), extinderea clădirii pe înălţime (se va crea un etaj parţial), refacerea tuturor lucrărilor de instalaţii (electrice, termice, sanitare), refacerea şarpantei şi înlocuirea învelitoarei, realizare instalație de paratrăsnet, realizare amenajări exterioare (împrejmuire, platforme pavate, amenajări spații verzi). 


Lucrările de reabilitare şi modernizare se vor realiza în conformitate cu avizele din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5