Ioan Mate a depus jurământul de credinţă pentru al treilea mandat de primar al comunei Sânmihaiu de Câmpie

Ioan Mate a depus jurământul de credinţă în faţa Consiliului Local pentru al treilea mandat de primar al comunei Sânmihaiu de Câmpie. La ceremonie a participat prefectul Stelian Dolha şi Carmen Toderaşc, şef Serviciu Juridic în cadrul Instituţiei Prefectului.

„Vreau să vă felicit încă de la început pentru mandatele pe care le-aţi obţinut, vreau să-l felicit pe domnul primar, pentru noul mandat în care a intrat. Vă urez succes şi vă asigur că aveţi în mine un partener, în instituţia pe care o conduc şi veţi avea nevoie de ea, pentru că e legătura dintre Guvernul României şi dumneavoastră. Veţi avea din partea mea toată deschiderea. Sunt partenerul dumneavoastră, colegul dumneavoastră. Îmi doresc ca în 2014 Sânmihaiu de Câmpie, Câmpia toată, tot judeţul Bistriţa-Năsăud să fie dezvoltată. Să avem un judeţ cu adevărat european. Lupta politică de la locale s-a terminat şi eu vă îndemn ca din punct de vedere local să aveţi o perioadă în care să construiţi împreună. E o perioadă a proiectelor, a lucrării. Toate ranchiunele politice şi luptele să le lăsaţi la o parte şi să începem o perioadă a construcţiei”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

          Prefectul Dolha a menţionat că au fost validate mandatele a şapte consilieri locali, şedinţa fiind condusă de decanul de vârstă, doamna Mariana Major.

          După depunerea jurământului de către aleşii locali, a venit rândul primarului Ioan Mate:

          „Subsemnatul, Ioan Mate, primar al comunei Sânmihaiu de Câmpie, în conformitate cu prevederile art. 117 din OUG 57/2019, depun în faţa Consiliului Local următorul jurământ de credinţă:

          Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună credinţă tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei Sânmihaiu de Câmpie. Aşa să-mi ajute Dumnezeu”, a rostit Ioan Mate.

          „Este o zi importantă pentru locuitorii comunei Sânmihaiu de Câmpie, astăzi când se validează un nou Consiliul Local, când eu ca primar depun jurământul. Domnul prefect ne-a spus câteva cuvinte foarte importante pentru toţi pe care le vom tramnsmite mai departe locuitorilor comunei. Vă cunosc de 10-15 ani, tot timpul am avut o relaţie prietenească şi corectă. S-a terminat campania electorală, vă rog să se termine cu toate denigrările, cu toate lucrurile care nu au stat cum ar trebui. Începem o nouă perioadă, să muncim toţi pentru binele locuitorilor comunei Sânmihaiu de Câmpie. Tot ce a fost se şterge cu buretele, sper ca viitoarea campanie să nu mai fie cum a fost, să fie corectă. Patru ani trec foarte repede. Dacă nu ne implicăm toţi în realizarea lucrurilor bune pentru comună, atunci ne vom înfrâna. Vreau să avem o colaborare bună, civilizată, în care să nu punem frână doar pentru a nu se realiza anumite proiecte. Trăim aici, respirăm acelaşi aer în comună, ne întâlnim, trebuie să lăsăm loc de bună ziua, să fim o echipă. Facem pentru comuna Sânmihai. Vă rugăm, domnule prefect, să ne ajutaţi. Trebuie să spun cinstit un lucru. În acel mandat, când am trecut la ALDE, am urmărit binele comunei. Trebuie să joc şi într-o parte şi în alta ca să aducem investiţii în comuna Sânmihai, să aducem proiecte. Nu cumva să spună cineva că Mate a trecut la PSD sau a trecut la PNL. Nu, eu acum sunt primar pentru toţi locuitorii din Sânmihai, nu contează culoarea politică. Chiar dacă trec la UDMR, îi voi respecta pe toţi. Pentru mine, ca primar, nu există culoare politică. Îl rog pe domnul prefect să ne ajute, indiferent unde vom fi. Trebuie să dezvoltăm comuna în continuare. În cei opt ani care au trecut m-am străduit, împreună cu fostul Consiliu Local,  şi am realizat foarte multe lucruri importante, lucruri care se văd, nu trebuie să le enumăr pe toate. Au fost investiţi peste 60 milioane euro în comuna Sânmihai, în opt ani. Dar acum, cu noul Consiliu Local,  vreau să aducem mai mulţi bani, mai ales că domnul prefect este „la butoane” şi ne poate ajuta cu toate proiectele pe care le avem la Ministerul Dezvoltării şi cu viitoarele proiecte pe care va trebui să le implementăm. Am încredere în dumneavoastră şi sper că vom face o echipă bună împreună. Avem şi persoane mai în vârstă, avem şi tineri care, poate, vin cu idei mai bune, trebuie doar să fructificăm tot ceea ce este mai bun pentru locuitorii comunei Sânmihaiu de Câmpie. Vă rog să se termine cu toate neînţelegerile, să fim prieteni şi, împreună, să discutăm ca bărbaţii, ca oamenii normali din comuna Sânmihai.

          Încă o dată vă mulţumesc, domnule prefect, doamna juristă,  vă mai poftim pe la Sânmihai şi vom veni cu încredere la dumneavoastră cu toate problemele, din acest punct de vedere, pe care Prefectura le poate rezolva. Vă mulţumesc şi vă doresc mult succes”, a declarat primarul Ioan Mate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5