Ioan Ţintean: În dosarul lui Liviu Dragnea, aşteptăm sentinţa definitivă. ALDE rămâne în această alianţă

Liderul ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, susţine că un punct de vedere cu privire la sentinţa din dosarul  lui Liviu Dragnea va putea fi formulat după ce aceasta va rămâne definitivă. Potrivit acestuia, ALDE va rămâne în această alianţă de guvernare, „cu bune, cu rele”.

         „Suntem într-o perioadă agitată, plină de efervescenţă, din cauza situaţiei de la nivel naţional privind judecarea dosarului preşedintelui PSD. Noi ca partid, care suntem în alianţă cu PSD, la această dată putem spune că este o decizie în primă instanţă şi că nu putem să comentăm starea de fapt pentru că urmează decizia unui complet de cinci judecători. După aceea sigur că vom vedea ce se va întâmpla şi vom ieşi cu un punct de vedere”, a declarat Ţintean, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Acesta a menţionat că agenda publică este ocupată de legile justiţiei de parcă nu s-ar mai întâmpla nimic altceva. „Noi rămânem ca partid în această alianţă, cu bune cu rele. Ne asumăm programul de guvernare, iar atunci când nu vom mai avea majoritate parlamentară, sigur că vom face pasul care trebuie făcut, dacă se va întâmpla acest lucru, dar deocamdată am fost informaţi că cel puţin la Senat au mai venit trei senatori. În aceste condiţii am putea spune că ALDE nu este în suferinţă, din contra a mai crescut şi la Camera Deputaţilor numărul parlamentarilor şi vom putea susţine în aceste condiţii mult mai bine programul de guvernare”, a menţionat liderul ALDE B-N.

         Întrebat care ar fi pasul următor în cazul pierderii majorităţii de către PSD – ALDE, Ioan Ţintean a precizat că partidul pe care-l reprezintă ar urma să treacă în opoziţie.

         În context, Ioan Ţintean a făcut referire şi la două proiecte de lege promovate de parlamentarii ALDE. Este vorba despre modificarea Legii 461/2001, promovată de deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băişanu. Astfel, beneficiarii ajutorului minim garantat care sunt apţi de muncă şi refuză un loc de muncă nu vor mai primi acest ajutor social şi vor putea depune un alt dosar de asistenţă socială doar peste un an. O altă iniţiativă a ALDE reprezintă propunerea legislativă pentru modificarea Legii 17/2014 privind vânzarea terenurilor agricole din extravilan care va limita accesul la cumpărare a terenurilor agricole de către străini.

 

.

Comentarii

25/06/18 09:20
observator

Toti, trebuie sa inteleaga ca cel mai bine ne-a mers, cand era USL-ul... numai ca a dat dr.acu-n "ei" ... in lupta pentru " sefie " !

30/06/18 11:36
carcotas

NU MOR CAII CAND VOR CAINII !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]