Ioan Turc, către Primăria Bistriţa: Unde sunt cele patru tunuri de zăpadă cumpărate anul trecut?

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, situaţia investiţiei de la Pârtia Cocoş din Wonderland.
„N-am să vorbesc despre tunul de 10 milioane euro denumit pârtie de schi, mă refer la cele patru tunuri de zăpadă pe care Primăria le-a cumpărat anul trecut de la Supersnow, o firmă înfiinţată tot anul trecut. (...) M-am întrebat de ce Primăria tace şi nu spune adevărul, acela că în Cocoş sunt tot cinci tunuri, atâtea câte erau şi anul trecut, patru de jucărie şi unul serios. Cum ar putea administraţia PSD să fie transparentă, chiar atunci când este vorba despre banul public? Ar trebui să recunoască că sistemul informatic pentru producerea de zăpadă articială, pe care tot anul trecut l-au achiziţionat cu 150.000 lei, funcţionează pentru un singur tun, pentru că celelalte patru sunt rudimentare”, a explicat Ioan Turc.
Liderul liberal a solicitat executivului PSD din Primăria Bistriţa să spună bistriţenilor unde sunt tunurile de zăpadă cumpărate anul trecut, pentru că suntem la jumătatea lunii ianuarie a anului 2020. „Le solicit să le spună bistriţenilor de ce nu funcţionează încă schi-liftul pentru copii şi începători cumpărat în 2019 de la o firmă cu un singur angajat, din Bucureşti, în condiţiile în care vremea permite acest lucru. Aceste ultime investiţii de sute de mii de euro, la fel ca şi celelalte de milioane de euro, deocamdată nu folosesc nimănui”, a concluzionat Turc.

Comentarii

10/01/20 13:41
vizitator

Pe pârtia “Cocoș”, amenajată la cea mai joasă altitudine din ţară s-a schiat, din 2018, când a fost inaugurată şi până acum, doar câteva zile. Cu toate acestea, primarul din Bistriţa - care a îndatorat oraşul pe 20 de ani, cu 5,5 milioane de euro pentru acest proiect, continuă să investesca alti bani în aceasta "afacere" paguboasa.
Astfel, cu peste 400.000 de euro au fost cumpărate anul trecut patru tunuri de zăpadă, o instalaţie de transport pe cablu şi a fost reamenajata o porţiune din pârtie, cu probleme de alunecari de teren unde pământul a început să o ia la vale. Cu acesti bani puteau fi rezolvate alte prioritati de care orasul Bistrita are nevoie.
Spre exemplu, Cluj-Napoca, mai bine de 20% din bugetul local pe anul 2020 al municipiului va fi direcționat spre educație, in vederea cresterii calitătii în învătământul clujean, care oricum se află la un nivel ridicat comparativ cu cel bistritean.
Vezi:http://www.monitorulcj.ro/educatie/76809-cluj-napoca-pune-pret-pe-elevi-...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5