Ioan Turc: Modelul economic implementat de guvernarea socialistă: după noi, potopul

Printr-o postare pe Facebook, d-nul Radu Moldovan se arată indignat de împrumuturile făcute de PNL de când a preluat guvernarea. Îi reamintim d-lui Radu Moldovan următoarele:
În primele 7 luni ale anului 2019, PSD a “reușit” să împrumute România cu peste 10 miliarde euro;
România este obligată să se împrumute în continuare pentru a acoperi gravele dezechilibre bugetare marca PSD;
Destinația împrumuturilor făcute de PNL este următoarea:
Plata concediilor medicale, unde erau restanțe de 8 luni;
Rambursarea TVA, restanțe din aprilie 2019;
Plata salariilor și pensiilor pentru lunile noiembrie și decembrie (NEPREVĂZUTE în bugetul de stat 2019);
Asigurarea cheltuielilor pentru primării și a plăților angajate de PSD, care nu erau trecute în buget etc.
Îi mai amintim d-lui Radu Moldovan următoarele:
Programul Prima Casă continuă și în 2020;
* "O familie, o casă" este o inițiativă legislativă - PLx-359/2019 și se află pe circuitul parlamentar;
Pentru proiectele prin PNDL, în urma verificărilor efectuate de MLPDA, au fost plătite doar lucrările efectuate, nu şi cele declarate si neefectuate;
Programul Start-up Nation continuă și în 2020. Criteriile vor fi schimbate pentru ca Guvernul să se asigure că afacerile finanțate sunt viabile și pot rezista în piață (în trecut, multe proiecte au fost vândute pe site-uri de anunțuri);
Modelul economic implementat de guvernarea socialistă în ultimii ani a fost simplu: “după noi, potopul”.
Despre partia de schi de la Bistrita, marca PSD, nu mai spuneti nimic, domnule Radu Moldovan? Este vorba de aproximativ 10 milioane de euro, luati imprumut de guvernarea locala PSD, pe spatele bistritenilor! Sunteti indignat?

Ioan Turc, președinte PNL Bistrița-Năsăud

Comentarii

20/01/20 15:40
Vizitator

Motto:
"Nu înțelegea nimenea atunci la noi- și abia acum au început să înțeleagă pe ici pe colea – că temeiul unui Stat e munca și nu legile . Nu înțelegea , asemenea, aproape nimeni că bogăția unui popor stă nici în bani , ci iarăși în muncă. Banul „reprezintează” numai munca , nu este ea însăși, și aducând bani mulți cu ciubărul în țară , în care munca lipsește vei ajunge să plătești o zi de lucru c-un napoleon, o pereche de cizme cu cinci, si în colo tot povestea veche, adecă tot sărac, dovadă țările cu mine de aur din America. Căci , dintre cel ce câștigă 10 și cheltuiește 11 si cel ce câștigă 2 și cheltuiește 1 , acest din urmă e cel bogat , iar cel dintăi e sărac."
(Mihai Eminescu)

Aflându-ne incă sub semnul aniversării a 170 de ani de la nasterea lui Eminescu, constatăm că poetul national rămâne mereu actual.
Orice asemănare din citatul de mai sus, cu prezentul nu este intâmplătoare. Pomenile electorale fără acoperire făcute de guvernarea PSD-istă au dus România in pragul unei crize economice. Acea "crestere economică" bazată pe consum atât de clamată de PSD-isti, nu reprezintă o bază sustenabilă pe termen lung. Solutia este munca generatoare de prosperitate. Cu alte cuvinte investitia in locuri de muncă bine plătite care să asigure sustenabilitatea economică pe termen lung este singura cale spre progres si prosperitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5