Ionel Tompa : ,,Încercarea asta de reformare a învăţământului este precipitată, insuficient fundamentată”

Liderul interimar al filialei judeţene a PC, profesorul Ionel Tompa, a contestat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, metoda Guvernului prin care dezbate proiectul Legii Educaţiei şi cere ca reforma în învăţământ să fie făcută de data asta la modul cel mai serios.

Tompa acuză că în ultimii ani au fost prea multe încercări de reformă în educaţie şi acum niciun părinte nu mai ştie în ce formulă va învăţa copilul său.

,,Atunci când reformezi un domeniu de activitate, trebuie să vii cu o formă nouă. Atunci când faci o reformă trebuie să te gândeşti că, are efecte îndelungate în timp şi trebuie să prevezi consecinţele până în cele mai mici detalii. De aceea, reformările sistemului de învăţământ se fac în perioade îndelungate ca timp, nu se fac pe genunchi. De exemplu, în Suedia, reforma învăţământului a durat 22 de ani, pentru că în învăţământ nu ai rezultate de azi pe mâine. Încercarea aceasta de reformare este precipitată, este insuficient fundamentată, nu s-a făcut un studiu de impact. Noi începem construcţia, mi se pare, cu acoperişul”, a spus preşedintele interimar PC B-N.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5