Josenii Bârgăului, două zile în sărbătoare! Spectacole de calitate, sport şi cultură, dar şi focuri de artificii

În acest sfârşit de săptămână, comuna Josenii Bârgăului a fost în sărbătoare, organizatorii îmbinând acţiunile culturale, cu cele sportive sau dedicate cuplurilor 50+, iar spectacolele fiind dedicate tuturor generaţiilor.

Evenimentul „Josenii în sărbătoare” a fost organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăria şi Consiliul Local Josenii Bârgăului şi Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, prin Serviciul de Conservare, cercetare, protejarea şi promovarea culturii tradiţionale, literatură, multimedia.

Sâmbătă, Școala Gimnazială din localitate a găzduit colocviul
„Asociația Astra pe Bârgău“, iar seara rezervată tinerilor care au venit la discotaca în aer liber.

Duminică, primarului Nicolae Vrîncean a deschis manifestările cu un mesaj pentru consătenii săi, alături de comunitatea de pe Valea Bârgăului fiind senatorii Ioan Deneş şi Ioan Simionca, vicepreşedinţii CJ-Ioan Şintean şi Vasile Puica. Ulterior, au fost înmânate diplomele pentru familiile care au reuşit să convieţuiască mai bine de jumătate de secol.

Ansamblul folcloric „Flori Bârgăuane” a fost primul care a urcat pe scena din curtea şcolii, apoi venind rândul unei demonstraţii de karate cu sportivii de la clubul „Tiger”.  Andreea Spânu, laureată a Olimpiadei Naționale de Muzică Tradițională, i-a încântat pe spectatorii numeroşi, spectacolul continuând cu Ansamblul folcloric „Florile Grădinilor” din Grădinile (Olt) şi cântecele Georgianei Lobonț.

Ansamblul Profesionist „Dor Românesc” şi-a dovedit încă o dată renumele, interpreţii, orchestra şi dansatorii, sub coordonarea artistică a Matildei Pascal Cojocăriţa, primind aplauze la scenă deschisă.

Seara se va încheia pe ritmurile unui DJ şi a focurilor de artificii. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5