La ce ajută un interfon și cum alegi tipul potrivit

Siguranța locuințelor este un aspect care ne preocupă în mod constant, iar în acest sens încercăm să alegem cele mai bune sisteme sau produse care să ne garanteze liniștea. Interfoanele fac parte din această categorie de produse, iar acestea ne ajută în fiecare zi să selectăm persoanele cărora le oferim acces, tocmai pentru a ne ști în siguranță.

Ce sunt interfoanele?

Interfoanele reprezintă dispozitive care oferă sau limitează accesul în interiorul unei locuințe. Accesul este oferit cu ajutorul unei chei sau a unei cartele, pe care o au doar proprietarii locuinței. Gama de interfoane pentru bloc de la Electrainstal permite o protecție sporită pentru locuințe, pentru că aceste produse pot limita intrarea în bloc a persoanelor străine. Cheia sau cartela nu ar trebui sa fie niciodată oferite persoanelor străine, iar în caz de furt sau pierdere, acestea trebuie refăcute. 

Persoanele străine vor trebui să solicite acces sunând la interfon, prin formarea numărului specific al apartamentului. Unitatea exterioară, fiind interconectată cu sistemele audio din interiorul locuințelor, va permite redarea vocii și a sunetelor exterioare atunci când este efectuată o solicitare de acces. 

Astfel, persoanele din interiorul locuințelor vor putea alege dacă permit sau nu accesul, având astfel mijlocul și timpul necesare pentru a se proteja de intruziuni. 

Cum se alege tipul de interfon potrivit?

Există mai multe tipuri de interfoane ce pot fi folosite în cazul apartamentelor, iar alegerea acestora ar trebui să aibă în vedere câteva caracteristici. Iată care sunt acestea:

Rezistență

Un interfon trebuie să fie realizat din materiale de calitate, rezistente și sigure, deoarece el va fi folosit de un număr mare de persoane, mai ales dacă este instalat în scări de blocuri sau ansambluri rezidențiale. 

În plus, unitatea exterioară trebuie să reziste la intemperii, astfel că funcționarea nu trebuie să fie afectată de temperaturi exterioare scăzute sau de căldură.

Preț

Prețul este un aspect foarte important mai ales dacă optezi pentru un interfon care deservește un întreg bloc de locuințe. Prețul va fi cumulativ, în sensul că fiecare dintre locatari va contribui la costurile finale, iar pentru aceasta trebuie verificate toate informațiile care țin atât de produs în sine, cât și de montaj. 

Interfon cu diferite funcții

Pentru a beneficia de cele mai bune caracteristici în ceea ce privește siguranța, un interfon trebuie ales și în funcțiile de caracteristicile sale tehnice. Dacă se dorește și varianta de a observa vizual persoanele care solicită aspect în bloc, atunci un videointerfon poate fi o soluție potrivită. 

Interfon clasic sau cu afișaj touch screen

Interfoanele clasice, cu tastatura, sunt unele dintre cele mai comune tipuri de produse. De asemenea prețul acestora este și mai mic. Dacă se dorește o soluție mai estetică, atunci poate fi ales un interfon cu touch screen, cu iluminare și carcasa rezistenta, care sa permită accesul facil, în timp ce oferă și o durabilitate foarte bună.

Criteriul estetic

În general interfoanele sunt realizate în nuanțe neutre, care sa nu contrasteze  puternic cu nuanța pe care o are fațada blocului. Pot fi alese nuante de bej, alb sau negru, oricare dintre acestea potrivindu-se poate bine în contextul amenajarii exterioare a blocului. 

Calitatea sunetului

Este recomandat sa te documentezi cu privire la acest criteriu, pentru a putea alege cel mai potrivit produs pentru casa ta. Va fi important sa auzi foarte bine vocea persoanei sau persoanelor care solicita acces in bloc sau în locuința ta, pentru a te putea bucura de siguranță. 

Alegerea unui interfon ar trebui să se facă luând în calcul nevoile în ceea ce privește accesul în interiorul scărilor de bloc, iar în acest sens poate fi necesară colaborarea cu specialiștii care produc și oferă aceste produse.

În cele mai multe cazuri montajul interfoanelor poate fi făcut chiar de către reprezentanți ai firmelor care oferă interfoane și videointerfoane, așa ca este recomandat sa alegi avand in vedere aceste caracteristici. Alege așadar interfonul în funcție de aceste caracteristici și bucură-te de alegere făcută pentru siguranța casei tale. 

 

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/abstract-aten%c5%a3ie-lustruit-verifica-1238958/

 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5