De 161 ori

La mulţi ani Jandarmeria Română

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud a marcat ieri împlinirea a 161 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române printr-o serie de acţiuni sub genericul „Ziua Porţilor Deschise”. Pentru început, inspectorul şef col. Ionel Cimuca, alături de prim adjunct lt. col. Florin Furnea, adj. lt. col. Alexandru Toderel şi ofiţer specialist Informare şi Relaţii Publice lt. Georgeta Căşvan, au făcut o retrospectivă privind apariţia şi evoluţia Jandarmeriei Române.

Referindu-se strict la trimestrul I al anului 2011, pe linie de ordine şi siguranţă publică, s-au înregistrat 1564 misiuni pe structura Ordine publică, la care se adaugă 1014 misiuni de menţinere a ordinii publice. În primele trei luni au fost 284 misiuni de asigurare a ordinii publice la diverse evenimente şi 303 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere.

Inspectoratul Judeţean are 16 obiective pe raza judeţului în domeniul pazei şi protecţiei instituţionale. În primele trei luni au fost legitimate peste 1281 persoane.

După slujba de binecuvântarea din curtea instituţiei, susţinută de un sobor de preoţi condus de protopopul Alexandru Vidican şi cuvintele de felicitare din partea inspectorului şef, col. Ionel Cimuca, a primarului Ovidiu Teodor Creţu şi a subprefectului Ioan Cătălin Păun, s-au acordat o serie de diplome pentru cei cu rezultate deosebite. Printre cei prezenţi s-a remarcat col. (r.) Grigore Griciuc, jandarm prezent în cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi deputatul Ioan Ţintean. Elevii claselor I B, învăţătoare Valeria Buta, şi a IV-a C, învăţătoare Mărioara Petrica de la Şcoala Generală nr.1 Bistriţa s-au bucurat de demonstraţiile jandarmilor, dar şi de momentul Şcolii de Arte Marţiale din Feldru prezentă la acţiune, alături de primarul Ştefan Sângeorzan şi instructorul Marius Pop.

A fost o zi în care bistriţenii s-au putut bucura, împreună cu jandarmii, de sărbătoarea instituţiei care are grijă de siguranţa noastră.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5