LANSAREA UNEI CĂRŢI MULT NECESARE

Miercuri, 17 iunie 2009 la ora 15, Casa cărţii "N. Steinhardt" din Bistriţa a fost gazda unei noi lansări, deosebite, de carte. Este vorba de “Topografia monumentelor din Municipiul Bistriţa - Centrul istoric", semnată de bistriţenii Corneliu Gaiu şi Vasile Duda, doctori în istorie.

Apărută în editura clujeană “Accent”, 2008, pe baza unui proiect iniţiat de Asociaţia Nosner Land în colaborare cu Fundaţia Culturală Nosa şi realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului şi al Consiliului Local Bistriţa, cartea cuprinde o inventariere a patrimoniului cultural, arhitectural, al Centrului istoric bistriţean. O carte binevenită şi deosebit de necesară, având în vedere necesitatea cunoaşterii şi declarării monumentelor istorice, a căror listă de clasificare a crescut, pentru judeţul Bistriţa - Năsăud, de la 53 de monumente în, 1955, la 190 de construcţii şi ansambluri monumentale, puse sub ocrotire în 2004. În volumul bine îngrijit, apar numeroase imagini din colecţiile de epocă ale fundaţiilor bistriţene, care scot în relief arhitectura valoroasă a burgului.

Despre cartea lansată au vorbit specialiştii în istorie, conf. dr. Gheorghe Mândrescu şi conf. univ. dr. Virgil Pop, de la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, precum şi autorii lucrării, dr. Corneliu Gaiu şi dr. Vasile Duda, moderatorul manifestării fiind scriitorul Virgil Raţiu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5