Liceul Tehnologic ”Ion Căian Românul”, în prag de inaugurare. Educaţia rămâne o prioritate în comuna condusă de Paul Ştir. Şantiere şcolare în toate satele

În doar patru ani, în Căianu Mic investiția în oameni și în educație a fost de 6 milioane de euro. Primarul Paul Știr a reuşit din Bugetul local, dar şi cu sprijinul Consiliului Județean și a Guvernului României să dea o nouă faţa comunei. Şi totul porneşte de la educaţia primită. Şi a reuşit. Meticulos, ambițios și foarte perseverent a stabilit o listă de priorități a proiectelor de maximă importanță și a nevoilor comunei, educaţia fiind şi în al doilea mansat, printer priorităţi.
”Cel mai mult am investit în infrastructura școlară și în a crea oportunități pentru oamenii din comună pentru a-i convinge să rămână. Mi-am dorit încă din prima zi de mandat să avem condiții moderne pentru copiii noștri, spații salubre, tehnică și mobilier de ultimă generație.Toate aceste lucruri au devenit realitate” spune primarul Paul Știr.
Conducerea judeţului a fost alături, de curând, de primarul Paul Ştir şi de elevi, la inaugurarea Școlii Dobric.
"Copiii merită să aibă cele mai bune condiții de învățătură, iar Paul Știr a reușit să le ofere acest lucru. Am participat la inaugurarea uneia dintre cele mai frumoase și moderne școli generale din județ. Este o zi specială pentru toți copiii din Dobric, care se pot bucura de o nouă școală la standarde europene. Paul este un tânăr care iubește comunitatea și muncește pentru semenii săi. Îl felicit pe Paul Știr și întreaga echipă pentru munca depusă, pentru tenacitatea și ambiția în realizarea acestor proiecte" a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.
Modernizarea Şcolii Gimnaziale Dobric, imobil care ajunsese într-o stare avansată de degradare, a presupus lucrări de modernizare și de reabilitare a 8 săli de clasă și a spațiilor administrative aferente, modernizarea și punerea în funcțiune a grupurilor sanitare și asigurarea de dotări cu mobilier și alte obiecte necesare desfășurării actului educațional. Vorbim despre peste 250.000 euro, bani care au fost investiţi la şcoala din Dobric.
Reabilitarea şi modernizarea Liceul Tehnologic ”Ion Căian Românul” este o investiţie de aproximativ 1,3 milioane euro, iar lucrările vor fi finalizate la începutul lunii august, iar deschiderea va avea loc la începutul anului şcolar, într-o clădire cum nu mai este pe Valea Ţibleşului, cu toate dotările necesare unui liceu european. În fapt, dincolo de lucrările de construcţii şi etajarea acesteia, unitatea va fi utilată complet cu mobilier şcolar, dar şi cu echipamente IT. De asemenea, vor fi amenajate parcările şi curtea şcolii.
De asemenea, primarul Paul Ştir ne spune că va fi dezvelit şi un nou bust al cărturarului Ion Căian Românul, realizat cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Cultură. Şantierul, pe durata verii, este în toi la toate şcolile, se lucrează la Grădiniţa cu program normal din Căianu Mic, la o investiţie de aproape 200.000 euro, cu fonduri de la Banca Mondială şi gugetul local. Printr-un proiect depus la Ministerul Dezvoltării vor fi demarate lucrările la Grădiniţele cu program normal din Dobric şi Căianu Mare. Iată că, şcoala rămâne o prioritate în comuna condusă de Paul Ştir, pentru că bazele unei societăţi adevărate se construiesc pornind de la educaţie.

Comentarii

03/08/17 14:01
Andrei Ciubotariu

Buna ziua, constructia este una noua? Sau este o cladire reabilitata? Multumesc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5