Meşterul Manole are la Braniştea o variantă europenească

La răscrucea de drumuri dintre proiectant şi constructor, o lucrare girată cu bani europeni pentru a proteja împotriva inundaţiilor două văi din comună a ajuns să dea cu virgulă, cotele supervizate cu GPS fiind depăşite în execuţia societăţii M.I.S. Group Anieş.
Eroarea intervenită astfel pe o lungime de câţiva zeci de metri va fi îndreptată pe banii firmei, asigură patronul Emil Iugan, nu fără a explica însă că totul s-a produs dintr-o greşeală de GPS, de proiectare şi implicit de execuţie, “obişnuită” în practica de zi cu zi a lucrărilor de mai mică sau mai mare anvergură. “Lăsaţi-ne să lucrăm!”, a prefaţat lămuririle managerul interlocutor, amintind că există, totuşi, un proiect de respectat, diriginte de şantier şi instituţii de control abilitate să-şi dea cu părerea despre respectarea parametrilor cantitativi şi calitativi în speţa dată: “Altfel ne facem toţi politicieni, jurnalişti, alegători şi asistaţi social”.
Şi aşa s-a şi întâmplat. Mare noroc a fost, însă, cu spiritul de observaţie al administraţiei publice locale, care trecând podul a observat că activitatea ajunsese mult prea departe, peste nivel, şi a sesizat de urgenţă factorii implicaţi.
Aşa s-a ajuns ca ce zile la rând se înfăptuia, în altele se strica şi se refăcea. A rezultat varianta de Braniştea a Meşterului Manole, iscusit, iată, în a lucra astfel o investiţie din resurse europene în valoare de 1,5 milioane de euro, realizată cu scopul declarat de a decolmata şi betona pe o lungime de aproximativ 6 kilometri cursul Măluţului şi pârâul Borzii, până la Someş.
Remedierile, dar şi finalizările de rigoare, n-au cum să intervină altfel decât operativ, se arată încrezător, totuşi, primarul Martonos Tamas, cu gândul la termenele limită prestabilite pentru luna iulie a anului curent.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5