Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în vizită de lucru la Bistriţa. Vezi ce a discutat cu şefii şi lucrătorii MAI!

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan,  s-a întâlnit, vineri după-amiaza, cu reprezentanții structurilor MAI din județul Bistriţa-Năsăud, şi anume cu cei ai Poliţiei bistriţene, ai Jandarmeriei şi ai ISU BN. Aceasta a vizitat toate structurile MAI, având discuţii cu şefii instituţiilor, dar şi cu cei din plan operativ

„Nu aş fi putut să vin în Bistriţa-Năsăud şi să nu îmi doresc să mă întâlnesc faţă în faţă, atât cu echipa de conducere de la nivelul fiecărei arme, cât şi cu cei care sunt în plan operativ şi sunt la datorie astăzi. Am fructificat împreună acest prilej, în sensul că am dorit să existe un dialog constructiv, să transmit celor din teritoriu care este gândirea mea ca ministru, ce obiective mi-am propus, să definim ce priorităţi avem în acest mandat şi cred că mai bine se discută despre lucrurile astea atunci când Bucureştiul vine în teritoriu decât atunci când ne întâlnim în format mai restrâns, prin intermediul videoconferinţelor pe care le gestionăm de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”, a precizat ministrul Carmen Dan.

 Potrivit acesteia, în cadrul discuţiilor au fost abordate diverse teme ce ţin de programul de guvernare, fiind făcută o analiză a activităţii din primele trei luni. „Le-am spus colegilor din structurile teritoriale care sunt datele pe care ne argumentăm această evoluţie pozitivă, ce constatăm după trei luni de activitate intensă, după aceste patru luni de la începutul anului când specificul ministerului ne-a provocat şi n-am avut foarte multe motive şi momente să avem răgaz, răgaz poate pe care ni l-am fi dorit poate după perioade dificile. Este un specific aparte, activitatea noastră este aparte şi în acest context lucrurile în cadrul Ministerului Afacerilor Interne se întâmplă aici şi acum. În sensul acesta a trebuit să ne mobilizăm, în sensul acesta trebuie să reacţionăm şi îmi doresc să o facem cât mai bine. Obiectivul prioritar asumat şi prin programul de guverarnare este creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, sens în care la nivelul ministerului, cu consultarea celor din teritoriu, de dorim să dezvoltăm concepţii, direcţii de acţiune pe termene medii şi lungi”, a menţionat ministrul Carmen Dan.

Abordarea de a cârpi permanent nu este eficientă

Potrivit acesteia, Ministerul Afacerilor Interne îşi propune să dezvolte politici de personal pe termen mediu şi lung, asta pentru că toată lumea ştie că există  „o problemă în planul deficitului”.

„Ne dorim să avem o abordare mult mai flexibilă în ceea ce priveşte alocarea resurselor, eficientizarea alocării acestor resurse. Ne dorim să prioritizăm investiţiile, şi în sensul acesta sunt paşi importanţi pe care putem să-i facem pentru că din perspectiva conducerii ministerului, această abordare de cârpi permanent nu este eficientă. Cred că mai constructiv este să stabilim obiective mari pe care să le finanţăm şi să le ducem la îndeplinire, decât să alocăm resurse în măsura în care disponibilul de alocare nu este suficient niciodată şi să nu ne atingem obiectivele”, a menţionat ministrul Afecerilor Interne.

Nu avem o dotare tehnică corespunzătoare

Oficialul guvernamental a oferit drept exemplu situaţia dotărilor tehnice de la diferite arme. „Ştim cu toţii că nu avem o dotare tehnică corespunzătoare, diferă acest capitol de la o armă la alta. Dacă cei din sistemul de urgenţă, pompierii, au reuşit să aducă un plus pe acest segment de activitate, atunci când ne uităm către Poliţie constatăm că lucrurile nu stau aşa sau când ne uităm către Jandarmerie.Şi atunci,  stabilindu-ne obiective mai mari, mai serioase, stabilind că începând  din momentul acesta  prioritate şi obicetiv important este să dotăm cu mijloace tehnice sau mijloace de intervenţie Jandarmeria, ne vom preocupa ca într-un an sau doi să acoperim acest deficit astfel încât după această perioadă să nu mai avem această problemă”, a precizat ministrul Carmen Dan.

Salarizare  şi Ordonanţa 9/2017

Nici problema salarizării din MAI nu a fost ocolită. „Am discutat şi despre atât de problematicul subiect al salarizării. Lucrurile, încet-încet, trebuie să intre pe un făgaş normal, sunt convisnă că toate inechităţile pe care deja le cunoaşteţi, cu care s-au confruntat cei din sistemul de ordine publică, se vor aşeza odată cu intrarea în vigoare a Legii unice a salarizării. Am discutat şi despre amendamentele pe care împreună cu sindicatele le-am adus  pe Ordonanţa 9 şi în ce măsură se va vedea beneficiul acestor  amendamente în planul salarizării în perioada imediat următoare.  Este un început, nu înseamnă că vom rezolva problemele, care nu s-au născut ieri, mâine, dar cred că abordarea constructivă, abordarea dialogului este cea care trebuie să ne guverneze de acum înainte intenţiile”, a explicat Carmen Dan.

Ministrul a adăugat că a cules multe probleme din judeţ, dar s-a arătat încântată de faptul că au fost oferite şi soluţii. „A fost o ocazie bună pentru mine ca ministru să-i ascult şi pe cei cu care m-am întâlnit. Plec cu multe solicitări, plec cu multe probleme transmise de aici către Bucureşti, mare parte din ele cunoscute, dar mă bucur că astăzi am constatat că la Bistriţa există această deschidere şi că cei din structurile ministerului împărtăşesc această perspectivă care există la momentul acesta la nivelul ministerului şi transmit şi ideile pe care le au, şi probeleme pe care le au şi discutăm inclusiv despre soluţiile pe care am putea să le găsim, să le identificăm în rezolvarea acestor probleme”, a concluzionat aceasta.  

***

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, va participa mâine la inaugurarea unei stații de pompieri și paramedici SMURD în localitatea bistrițeană Lechința, punct de lucru care va deservi peste 20.000 de oameni din zonă.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, i-a mulţumit ministrului Afacerilor Interne pentru disponibilitata de a veni în Bistriţa-Năsăud pentru 2 zile, de a putea discuta problemele la faţa locului, dar şi pentru alocarea celor 30 de posturi pentru Punctul de lucru al ISU de la Lechinţa. 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]