Mircea Taloş (preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Maniu Mihalache): Ne propunem un consilier judeţen, un consilier municipal şi consilieri locali în 10 localităţi!

Mircea Taloş, preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Maniu Mihalache, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea va avea candidaţi la alegerile locale pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Primăria municipiului Bistriţa, primăriile Năsăud, Beclean şi Sângeorz Băi şi alte 19 comune din judeţ. Astfel, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean va candida Mircea Taloş, cel care a deţinut şi funcţie de vicepreşedinte în perioada 2000-2004.

          Pentru municipiul Bistriţa, Marius Vârtic este numele propus de PNŢ Maniu Mihalache.

          „Sunt un om realist. Dacă reuşesc să obţin 5%, să am un consilier judeţean şi un consilier municipal sunt foarte-foarte mulţumit. Dacă nu, pentru mine personal nu e nicio problemă. Cât am să trăiesc, voi face tot ceea ce-mi stă în putere să nu las ca acest partid să fie uitat şi nici să-l las pe mâna unor derbedei. Partidul a fost confiscat de un derbedeu cu care m-am judecat 12 ani, eu şi 100 de colegi, Ciuhandru, Caramitru. Am umblat pe la Bucureşti prin instanţe şi, deşi toate evidenţele arătau că noi suntem urmaşii seniorilor, el a câştigat”, a declarat Mircea Taloş.

          Preşedintele PNŢ Maniu Mihalache a menţionat că a fost alături de liberali, pe parcursul istoriei post-decembriste şi că ar fi fost de preferat o alianţă de dreapta, însă PNL a privit „ţanţos” spre ţărănişti. Despre o fuziune nu ar putea fi vorba pentru că există aspecte doctrinare care nu pot convieţui într-o singură formaţiune politică.

          „Toată viaţa mea am fost alături de ei, indiferent de prietenia sau duşmănia pe care mi-au arătat-o. (...) În toate împrejurările, când noi nu am avut candidaţi am transmis mesaje scrise că suntem obligaţi de istorie să fim alături de liberali. Eu sunt prieten foarte bun şi cu Nelu Turc, şi cu Robert Sighiartău, şi cu Dolha, şi cu Florian. Le spun că soluţia noastră de a scăpa judeţul de a fi roşu este ca în jurul liberalilor să se creeze o alianţă a partidelor pro-occidentale, pentru că ecologiştii şi USR sunt neo-stângişti. Pentru a realiza această alianţă, ei sunt obligaţi să nu mai fie aşa ţanţoşi, aşa de cocoşi, sunt obligaţi să cedeze în anumite locuri, într-o negociere. Nu poţi să impui doar oamenii tăi, oricât de puternic ai fi. Îmi aduc aminte de exemplul nostru, când ei erau praf şi pulbere şi am primit mesaj de la Bucureşti că nu contează ce fac liberalii, îi primim pe toţi, cu toate pretenţiile lor absurde, ca să putem coagula CDR-ul. La alegerile europarlamentare şi prezidenţiale am strâns semnături pentru PNL, sute de semnături, iar tinerii care strângeau listele au fost invitaţi de liberali să părăsească PNŢ că „ăştia nu au nicio şansă””, a explicat Taloş.

          Liderul ţărăniştilor bistriţeni a adăugat că a prezentat liberalilor zece comune unde PNŢ ar fi putut câştiga încă un consilier local, le-a prezentat şi oamenii, iar acum aceştia candidează din partea PNL. „Unde nu avem candidaţi, oricât de ostili s-ar comporta ei cu noi, recomandarea mea scrisă va fi să nu voteze cu altcineva decât cu liberalii. De câte ori au venit la noi cu propunerea să „ne vărsăm în ei”, le-am explicat că niciodată în istoria viitoare nu vom putea forma împreună un partid, pentru că deşi ne apropie trei valori doctrinare, una ne desparte definitiv. Ei cred că omul vine din maimuţă, noi credem că omul e făcut de Dumnezeu. E o valoare doctrinară solidă, serioasă. Le-am spus că aştept să ne trateze cu aceeaşi prietenie cu care eu îi tratez pe ei”, ne-a declarat Mircea Taloş.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5