Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe măiereni în Postul Paştilor. Maslu la Căminul de bătrâni

Dan Popescu

Luni de la ora 16, IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, în fruntea unui sobor de 12 preoţi, a săvârşit Taina Sfântului Maslu la Centrul rezidenţial pentru vârstnici „Sf. Zaharia şi Elisabeta”, din Maieru, în prezenţa a peste două sute de credincioşi.
Sf. Maslu este Taina care împărtăşeşte credinciosului harul dumnezeiesc pentru vindecarea bolilor trupeşti şi sufleteşti, pentru iertarea păcatelor, prin rugăciunile preoţilor şi prin ungerea trupului cu undelemn sfinţit.
În predica sa, IPS Mitropolitul Andrei a spus, „Sf Maslu este lucrarea minunată de tămăduire pe care Hristos a lăsat-o în Biserica Sa. Iisus este Cel care vindecă, El este doctorul trupurilor şi sufletelor noastre. Preotul ne dezleagă în numele lui Hristos. Dumnezeu lucrează prin Sf. Taine. În lumea noastră atât de pestriţă sunt şi alte confesiuni, în Bisericile lor nu există nici Spovedanie, nici Maslu.”
Aşa cum spuneam, lume multă în căminul de bătrâni, l-am văzut şi pe primarul teolog Vasile Borş care a participat cu glasul său de tenor la sfânta slujbă, de asemenea i-am văzut pe părintele protoiereu Ioan Dâmbu, pe preoţii din Rodna, Valea Mare, Sângeorz Băi. Părintele Dan Cismaş, care răspunde de acest centru, a avut o scurtă cuvântare în care a evidenţiat câteva realizări ale centrului, a mulţumit IPS Andrei şi primarului Maierului pentru ajutorul acordat, Şi am mai văzut o lacrimă ce sta să cadă din ochii trişti ai unei bătrâne.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]