Niculae Vrăsmaș a lansat volumul „Moștenirea lui Fabian”

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Biblioteca Județeană „George Coșbuc” au organizat vineri 15 ianuarie 2016, cu ocazia Zilei Culturii Naționale și aniversării zilei de naștere a poetului Mihai Eminescu, o conferință despre Eminescu azi, susținută de poetul Adrian Popescu și lansarea volumului „Moștenirea lui Fabian” de Niculae Vrăsmaș, apărută recent la Editura Casa Cărții de Știință din Cluj-Napoca.
Evenimentul s-a desfășurat în sala „Liviu Rebreanu”, având ca amfitrion pe poetul Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene, care a fost și moderatorul manifestării. Au luat cuvântul și au vorbit, la obiect și în detaliu, despre cartea lansată, următorii scriitori bistrițeni: Andrei Moldovan, Olimpiu Nușfelean, Virgil Rațiu, Alexandru Cristian Miloș, Menuț Maximinian și George Țâra.

„Moștenirea lui Fabian”, scrisă de Niculae Vrăsmaș, este un studiu de istorie literară dedicat poetului Vasile Fabian-Bob-Reu (Rău), după numele său complet, născut la Rusu Bârgăului în 31 decembrie 1795, de la a cărui naștere s-au împlinit 220 de ani. Încadrat în literatură printre primii noștri poeți, alături de Văcărești, Vasile Fabian a scris poezii despre care ar trebui să ne amintim, mai ales că ele au rămas moștenire, iar primul care folosește ideile sale a fost chiar Mihai Eminescu în poezia sa „Epigonii”: „S-a întors mașina lumii”.
Cartea lansată este nominalizată pentru Premiul Societății Scriitorilor Bistrița-Năsăud, pentru anul 2015.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5