"O zi trăită din plin" la Centrul misionar de tineret "Ioan Bunea" din Sîngeorz-Băi

La Centrul misionar de tineret "Ioan Bunea" din Sângeorz-Băi s-a desfăşurat marţi cea de a II-a ediţie a întâlnirii tinerilor din Cercul pastoral-misionar Sângeorz-Băi, intitulată generic "O zi trăită din plin".

Ziua a început cu Sfânta Liturghie săvârşită în Biserica cu hramul "Schimbarea la Faţă" din Sângeorz-Băi, de către un sobor de preoţi din care au făcut parte pr. Dan Cismaş – coordonatorul Cercului pastoral, pr. Ioan Băndean - parohul Bisericii, pr. Lazăr Nechita şi pr. Ganea George, ambii din Rodna, şi pr. Petre Zinveliu de la Parohia Cormaia.

Programul a continuat mai apoi cu activităţi sportive şi recreative, iar pe lângă acestea tinerii participanţi au avut parte şi de o conferinţă duhovnicească susţinută de către Arhimandritul Teofil Roman – eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, care le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa rugăciunii, atât celei particulare cât şi celei de obşte, cât şi despre importanţa întâlnirii cu Hristos în Sfânta Împărtăşanie.

Din program nu au lipsit atelierele, tinerii arătându-şi măiestria la atelierele de modelaj fimo, de confecţionat cruciuliţe şi brăţări, de prim-ajutor dar şi de gastronomie.

Ziua s-a încheiat cu cântece la chitară şi foc de tabără dar şi cu regretul că "o zi trăită din plin" este mai scurtă decât "o zi pierdută".

Evenimentul s-a desfăşurat cu sprijinul parohiilor componente ale Cercului pastoral-misionar Sângeorz-Băi, neimplicând niciun cost din partea tinerilor participanţi.

Amintim faptul că prima ediţia a acestei întâlniri s-a desfăşurat anul trecut la Maieru.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]