Părintele Nicolae Feier, laureat în Italia de Federația Tradițiilor Populare. Primarul Ioan Turc şi preşedintele IGF, Dorel Cosma, l-au însoţit în Alberobello

Părintele Nicolae Feier este laureat, în Italia, premiul acordat de Federația Tradițiilor Populare. Primarul Ioan Turc şi preşedintele IGF, Dorel Cosma, l-au însoţit în Alberobello.
"Alberobello, Italia...Reuniunea internațională „Cammini e Incontri", organizată de Federația Italiană a Tradițiilor Populare și aflată sub egida Uniunii Mondiale de Folclor, a fost găzduită de orășelul Alberobello din zona metropolitană Bari, la manifestare fiind prezente delegații din 21 de țări de pe toate continentele.
Conferința a avut ca speakeri renumiți sociologi și antropologi, fiind dezbătute teme referitoare la cultura identitară a popoarelor. A fost o bucurie să fiu alături de părintele profesor Nicolae Feier, unul dintre cei 4 laureați ai acestui eveniment, lucrările „Zestrea strămoșească”, „Părinții neamului românesc” și „Istoria Bistriței antice”, recenzate în mai multe limbi, fiind cele care l-au recomandat pentru nominalizare și premiu. Este cu adevărat remarcabil faptul că, la un congres al multiculturalității, un bistrițean, cetățean de onoare al municipiului, a primit o recunoaștere de nivel internațional" transmite primarul Ioan Turc.

Comentarii

16/05/22 18:20
ileana conea

Felicitari parinte , Nicolae !

19/05/22 17:14
Nicoleta Pană

Felicitări Părintelui prof. dr. Nicu Feier pentru acest premiu echivalent cu Nobelul pentru literatură și Oscarul pentru cinematografie! Dar... putea merge și singur după premiu, nu însoțit de atâția.

20/05/22 12:16
SOLEA. Șolea Katalin

Felicitări părinte Nicolae Feier !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5