Patru proiecte cu finanţare europeană în derulare, la Josenii Bârgăului. Primarul Nicolae Vrâncean: În funcţie de buget, vom creiona proiectele viitoare de dezvoltare!

Primarul comunei Josenii Bârgăului, Nicolae Vrâncean, susține că proiectele de investiții din comună își continuă parcursul, nu mai puţin de patru dintre acestea având finanţare asigurată din fonduri europene.

„În această perioadă, se lucrează la proiecte unde execuţia este în interiorul imobilelor, şi mă refer la Căminul Cultural din localitate sau la capela pentru ceremonii funerare de la Rusu Bârgăului. Odată ce timpul va permite, vom continua şi pe celelalte proiecte. De altfel, avem în implementare patru proiecte cu finanţare europeană”, ne-a explicat primarul Nicolae Vrâncean.

Astfel, imediat ce condiţiile meteo vor permite va continua execuţia la extinderea rețelei publică de apă și apă uzată menajeră în comuna Josenii Bârgăului,  în localităţile Strâmba și Rusu Bârgăului. Este vorba despre un proiect major în valoare de 6.807.887,22 lei.

Totodată, va fi turnat al doilea strat de asfalt pe cele 25 de străzi incluse în proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere de interes local din Josenii Bârgăului, pe o lungime de 6,8 kilometri, proiect cu o finanţare de 5.563.724,00 RON.

Pentru Grădiniță cu Program Prelungit din localitatea Strâmba  au mai rămas doar dotările cu mobilier, echipamente etc.. În acest proiect era inclusă şi reabilitare și modernizarea grădiniței cu program normal din localitatea Mijlocenii Bârgăului, valoarea acestei investiţii în infrastructura educaţională fiind de 2.259.918,17 lei.

Al patrulea proiect din fonduri europene aflat în derulare este reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural din localitatea Josenii Bârgăului, investiţie cu o valoare de 1.506.405,16 lei.  

Din fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții, este în derulare proiectul de construire a centrului cultural de la Mijlocenii Bârgăului, proiect cu o valoare de 5.101.709,39 lei.

Lucrările de eficientizare energetică pentru sediul Primăriei, cele de la capela din Rusu Bârgăului îşi urmează parcursul.

         „După ce vom avea creionat bugetul pentru acest an, vom putea spune ce proiecte de investiţii vom demara în acest an. De asemenea, aşteptăm să vedem ce axe de finanţare europeană se vor deschide în perioada  următoare. Noi avem proiecte ambiţioase pentru viitor, fie că ne referim la extinderea reţelelor de apă şi apă uzată, a reţelelor de energie electrică sau la introducerea gazului metan, dar sunt multe alte obiective pe care le avem în vedere”, ne-a explicat primarul Nicolae Vrâncean.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5