Primarul Nicolae Vrâncean: Extinderea reţelelor de apă şi canalizare, asfaltarea străzilor şi "Centura" Joseniului, printre priorităţile viitoare!

         Administraţia publică locală din Josenii Bârgăului conturează bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021, mizând însă şi pe deschiderea unor noi oportunităţi de finanţare.

„Aşteptăm – ca toate autorităţile locale – să fie lansate noi programe care să poată fi accesate, fie că ne referim la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, fie la cele ale Companiei Naţionale de Investiţii, dar mai ales fondurile europene pentru dezvoltarea comunităţilor rurale”, ne-a declarat primarul Nicolae Vrâncean.

Potrivit acestuia, pe lângă investiţiile finanţate din fonduri europene, guvernamentale sau de la bugetul local care sunt acum în implementare, sunt şi o serie de proiecte pe termen mediu pentru care vor fi demarate documentaţiile.

„Sunt mai multe proiecte prioritare pentru comuna noastră, în afară de ceea ce avem deja în lucru. În primul rând, mă refer la extinderea reţelelor de apă şi canalizare în comună. Va trebui să rezolvăm situaţia reţelelor pentru locuinţele de pe traseul DN 17, din Josenii Bârgăului şi Mijlocenii Bârgăului, zonă care nu a fost eligibilă nici prin Master Planul de apă şi canalizare. De asemenea, mai avem câteva străzi, capete de drum, cu o lungime de 3-4 kilometri, care trebuie asflatate. Drumurile de hotar, drumurile agricole sunt altă prioritate. Ne dorim să putem continua centura Joseniului, adică legătura de la gara din Josenii Bârgăului, până la Rusu Bârgăului. Trebuie să vedem un potenţial traseu, probabil mergând pe lângă calea ferată. Pe lângă apă, avem o astfel de legătură. Astfel, traficul va fi decongestionat de căruţe, utilaje agricole, ar fi o mare realizare şi pentru fermierii noştri”, ne-a explicat primarul Vrâncean.

De asemenea, sunt aşteptate soluţii de finanţare de la Bucureşti şi pentru reţeaua de gaze naturale, existând un studiu de fezabilitate întocmit.

***

         În această perioadă, se lucrează efectiv la 3 proiecte, unde sunt amenajări interioare. „Lucrăm la capela funerară din Rusu Bârgăului, pe care sperăm să o finalizăm în această vară. De asemenea, sunt în toi lucrările la Căminul cultural din Mijlocenii Bârgăului, o investiţie de aproximativ 1,2 milioane de euro, prin CNI. Am vorbit cu antreprenorii şi credem că şi acest proiect va fi încheiat în această vară. De asemenea, este un ritm susţinut şi la Căminul Cultural din Josenii Bârgăului. Înăuntru, au fost făcute instalaţiile, s-a tencuit, s-a turnat placa de beton, când va fi vreme bună vom avea şi exteriorul finalizat”, ne-a explicat edilul comunei.

Normal, când temperaturile vor permite, vor fi reluate şi lucrările la celelalte proiecte, precum extinderea rețelei publice de apă și apă uzată menajeră în comuna Josenii Bârgăului,  în localităţile Strâmba și Rusu Bârgăului, un proiect major în valoare de 6.807.887,22 lei.  De asemenea, va fi turnat al doilea strat de asfalt pe cele 25 de străzi incluse în proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere de interes local din Josenii Bârgăului, pe o lungime de 6,8 kilometri, proiect cu o finanţare de 5.563.724,00 RON.

„În această perioadă, pregătim şi campania de Curăţeni de primăvară, dar şi organizarea păşunatului. Vom readuce în atenţia oamenilor hotărârile care guvernează activitatea de păşunat, ordinea de prioritate”, a adăugat primarul Nicolae Vrâncean.

        

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5