Poartă masca, păstrează distanţa fizică! Forţele de ordine, în control!

Institutia Prefectului

Prevenirea răspândirii Coronavirusului - prioritatea autorităților! Forțele de ordine continuă verificarea respectării măsurii distanțării sociale și a purtării măștii de protecție!


Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, gări și autogări, mijloace de transport în comun sau în regim taxi pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.


Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud raportează că, la activitățile desfășurate ieri, 25 iulie a.c., au participat 57 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.
Astfel, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 133 de societăți comerciale și au fost legitimate peste 230 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 58 de mijloace de transport în comun și autovehicule.
În urma neregulilor constatate ieri, au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale în valoare de 23.745 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 260 de lei. Din totalul acestora, 10 sancțiuni au fost aplicate pentru fapte de natură economică, 5 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală impuse, celelalte pentru abateri la regimul rutier și de altă natură.Tot ieri, jandarmii au aplicat 37 de sancțiuni, astfel: 24 de amenzi în valoare totală de 9.350 lei și 13 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Astăzi, 26 iulie a.c., sunt executate și acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării sociale la lăcașurile de cult din aria de competență.

Constant, în acțiunile desfășurate, reprezentanții forțelor de ordine atrag atenția cetățenilor asupra importanței purtării în mod corect a măștii de protecție și a respectării regulilor privind distanțarea socială.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de protecție individuală și de distanțare socială.

 Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.
Respectarea acestor măsuri este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere la nivel national, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5