Pod nou şi asfalt pentru locuitorii din Poienile Zagrei

Firma clujeană Nord Conforest S.A. şi-a adjudecat contractul de execuţie al podului peste râul Ţibleş, de pe DJ 172, km 44+093, în localitatea Poienile Zagrei. Societatea a propus cel mai scăzut preţ din cei trei ofertanţi, finalmente costul ajungând la 689,087 lei (fără TVA), după ce iniţial fusese estimat la circa 992.000 lei (fără TVA).
Potrivit ing. Alexandru Orţan, şef Serviciu Administrare Drumuri Judeţene, Lucrări Publice din Cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, podul existent va fi demolat, va fi amenajată o variantă de circulaţie, apoi va fi edificat noul pod şi vor fi executate lucrări de amenajare a albiei în amonte şi aval de podul nou.
Durata execuţiei, potrivit documentelor de pe SEAP, este de 12 luni de la data atribuirii contractului. În fapt, acest pod va asigura accesul locuitărilor din Suplai.
Locuitorii din Poienile Zagrei se pot considera norocoşi în ceea ce priveşte investiţiile Consiliului Judeţean. În faza de evaluare a ofertelor, este şi licitaţia pentru lucrările de îmbrăcăminţi bituminoase uşoare pe DJ 172, în localitatea Poienile Zagrei.
Practic, localnicii vor circula pe asfalt, pe cei 2,93 kilometri care străbat satul. De asemenea, vor fi realizate zece podeţe, acostamentele, şanţuri dalate, iar drumurile laterale (10) se vor asfalta pe o lungime de 25 m, având acelaşi sistem rutier ca drumul judeţean. Investiţia presupune şi execuţia unui pereu din piatră brută(pe o lungime de 85 metru), pentru a sprijini terasamentul drumului în această zona, îngustat de spălările repetate ale apei. După parafarea contractului, conform temei de proiectare, durata de realizare a investiţiei este de 12 luni. Potrivit anunţului de pe SEAP, valoarea estimată pentru acest contract este de 3,559,301 lei, fără TVA.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5