Prefectul Dolha s-a întâlnit cu medicii veterinari pe tema intervenției la atacurile urşilor în intravilanul localităților!

Prefectul Stelian Dolha a luat parte săptămâna aceasta la o întâlnire cu medicii veterinari din județul nostru, convocată pe tema Ordonanței de Urgență privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor în intravilanul localităților, la sediul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.
“Această întâlnire a fost una necesară, deoarece medicii veterinari fac parte din echipa de intervenție pentru combaterea atacurilor exemplarelor de urs în intravilanul localităților. De asemenea, unitatea administrativ-teritorială poate încheia un contract de prestări servicii cu aceștia privind tranchilizarea și relocarea ori extragerea prin eutanasiere a exemplarelor de urs. Echipa de intervenție trebuie să fie foarte bine instruită și pregătită să acționeze în cazul unui eveniment, deoarece siguranța omului este mai presus de toate”, transmite prefectul Stelian Dolha.
Pentru Instituția Prefectului, problema generată de prezența urșilor în intravilanul localităților reprezintă o prioritate, prin urmare, luni, 2 august, o să fie convocată în Sala Mare de ședințe a Palatului Administrativ o întâlnire și cu primarii județului Bistrița-Năsăud pentru a se stabili un plan preventiv de acțiuni în acest sens.

Comentarii

01/08/21 12:43
Gica contra

Toti astia sa-si ia la ei si cate un " cutzit din lemn " ... sa-si scuretze nadragii de rahat cand se italnesc nas in nas cu ursii , inainte de a-i " impusca " cu seringa de " adormire ptr relocare " . ( Daca apuca ) . PRIMARII SI VICEPRIMARII, sa duca cu ei si cate un spray de vopsea galbena sa vopseasca ursii relocati pe urechi , sa SE stie, daca mai intra inapoi si mai terorizeaza pe ALTII , DIN ALTE zone .
La cei pe care nu-i pot " adormi "... sa le lege cate o funditza rosie de coada ... ca sa stie oamenii ca aia au fost deja alungati " ... si " spreiatzi "... si ca daca mai revin ... sa poata fi " impuscati " .
MAAAA... SUNTETI DE TOATA CACA... CU REGULILE ASTEA ALE VOASTRE .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5