Premii lechinţene, bistriţene – la Cluj

Antonia Chiciudean, clasa a VI-a, Poezia Credinţei, Palatul Copiilor Bistriţa

De Ziua Mondială a Poeziei, Biblioteca Judeţeană Octavian Goga din Cluj a organizat a VIII – a ediţie a concursului naţional de poezie on-line, la care au participat 43 de concurenţi din judeţele: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Dolj, Gorj, Harghita, Iaşi, Timiş, cu peste o sută treizeci de poezii înscrise în competiţie, dintre care doar 9 poezii au fost premiate. Puteţi lectura poeziile câştigătoare pe adresa on line a Bibliotecii Judeţene Cluj, [email protected], la Blogul copiilor.
După un drum lung, care chiar a meritat, din judeţul nostru, au participat patru eleve, obţinând premii frumoase. Pe lângă diplome, au fost oferite cărţi, dar şi câte o ciocolată. La ciclul primar: Alexandra Moldovan de la Liceul Tehnologic Lechinţa şi Ioana Nectaria Bălan de la Palatul Copiilor Bistriţa/ Şcoala Gimnazială Avram Iancu au fost premiate cu locul I. La categoria gimnaziu, Iulia Rebrean a primit locul al II – lea, iar, la liceu, Seren Altintop a obţinut locul al III – lea, ambele frecventând cercul de creaţie literară al Palatului Copiilor Bistriţa, fiind înscrise la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu, respectiv la Colegiul Tehnic INFOEL.
Cu siguranţă toate participantele judeţului nostru au rămas cu amintiri frumoase pe care nu le vor uita. Şi, pentru că vorbim aici despre amintiri, aş dori să adaug în textul meu părerea Alexandrei Moldovan: „Această zi a fost pentru mine una magică şi plină de armonie. La intrarea în Bibliotecă am fost puţin timidă, dar şi emoţionată. Când am păşit în ea, am păşit parcă într-o lume a poveştilor. Cenaclul mi s-a părut a fi o conexiune a unor mici scriitori care stau la taifas. Totul a fost magnific”.
Alexandra a mers la Cluj cu toată casa ei, părinţi, frate şi doamna învăţătoare Mariana Petrican. Elevele de la Palat au fost însoţite de profesorii Ionela-Silvia Nuşfelean şi Ioan Sabin Mureşan, drumul lor fiind susţinut de Parohia Ortodoxă Chiraleş şi Magazinele Atlantis.
O experienţă deosebită pe care sper să o repete.

Comentarii

01/04/17 11:45
observator local

Iulia Rebrean și Seren Altintop sunt doar „înscrise la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu, respectiv la Colegiul Tehnic INFOEL”! Se notează doar ca un detaliu nesemnificativ. Școala temeinică, de zi cu zi, la clasă, cu profesori autentici, nu e de luat în seamă. Importantă este - se pare - doar activitatea din cluburile extrașcolare!!!

02/04/17 10:58

Este clar si meritoriu ca elevele isi cultiva excelenta la cluburile extrascolare. Este de retinut ca sunt pomenite si scolile de care aoartin, deoarece stirea putea sa nu faca aceasta mentiune. Un cuvant sau altul folosit pentru a desemna un fapt tine de libertatea de formulare a textului stirii. Profesorii de la clasa, daca vor muschii lor, pot sa le interzica elevilor sa participe la activitatile cluburilor extrascolare. Ceea ce nu prea cred ca fac. Este insa de lauda sa ii indrume spre laboratoarele de creatie, in cazul inclinatiilor literare, pentu ca acolo au conditii in plus, inclusiv includerea intr-un grup divers si dinamic, competitiv, pentru cultivarea talentului lor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5