Președintele Moldovan: Noi, cei de aici, din Țara Năsăudului, suntem cei mai frumoși și avem cel mai frumos costum popular

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan,  consideră că Năsăudul a devenit în 14 mai capitala mondială a portului popular. Acesta a purtat un costum din Chintelnic, în „culorile pământului”, precizând că se simte mult mai bine decât în costumele clasice de birou.  

„Noi cei de aici din Țara Năsăudului, din județul Bistrița-Năsăud, din Ardeal și Transilvania suntem cei mai frumoși și avem cel mai frumos costum popular, dar sunt de acord că pe locul 2 sunt cei din Teleorman.

Am fost foarte mândru de dumneavostră, ce v-am iubit până acuma, de acum vă iubesc și mai mult. Sunt foarte mândru că sunt din județul Bistrița-Năsăud și că vă reprezint pe dumneavostră. Capitala mondială a portului popular, la Năsăud”, le-a spus miilor de participanţi preşedintele Radu Moldovan.

         Preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că deşi organizarea nu a fost deloc uşoară, toate lucrurile au fost chiar peste aşteptări. În ceea ce priveşte participarea, acesta a menţionat că prognoza un număr mare de persoane prin prisma celor aproape 100.000 de vizualizări a invitaţiei sale, de pe facebook.

         „Mă bucur că despre România o să se audă lucruri bune, despre România o să audă că aici trăiesc oameni extraordinari, care-şi păstrează tradiţiile şi care au făcut eforturi, s-au dus la bunici acasă, să-şi facă aceste minunate costume populare.

         Am spus de foarte multe ori că sunt mândru că sunt bistriţean, astăzi sunt cam cât muntele Heniu de mândru de ceea  ce va fi aici. Capitala mondială a tradiţiilor, a portului popular  de astăzi este la Năsăud, pe Valea Someşului şi a Sălăuţie, zona de românism a judeţului Bistriţa-Năsăud”, a declarat acesta.

 

 

test2

Comentarii

15/05/17 02:47
Flaviu Baghiu

Când am citit "Președintele Moldovan: Noi, cei de aici, din Țara Năsăudului, suntem cei mai frumoși și avem cel mai frumos costum popular" mi-au ieșit ochii ca lui Mircea Dinescu la revoluție. Ce dracul i-au dat să beie Dodonului nostru la Moscova de s-a schimbat așa tare. Abea mai târziu mi-am dat seama, că România îi Mare și sunt mulți pe bună dreptate numiți cu sintagma "președintele Moldovan" cu majusculă sau fără. La noi președinte este Igor Dodon și se deosebește foarte tare spre negativ de Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Dl Emil Radu Moldovan,

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]