Preşedintele Moldovan: Peste 250 de oameni şi zeci de utilaje lucrează pe drumul Poarta Transilvaniei!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a monitorizat, alături despecialişti din cadrul Consiliului Judeţean, stadiul lucrărilor de pe loturile 2, 3 şi 4 de pe DJ 172 D, intitulat drumul Poarta Transilvaniei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat la începutul lunii aprilie, după finaliyarea proiectului tehnic şi obţinerea avizelor şi autorizaţiilor de construcţie. 

 

"250 de oameni și zeci de utilaje lucrează la modernizarea Drumului Județean 172D, Poarta Transilvaniei. De săptămâna viitoare, pe anumite tronsoane va începe lucrul în două schimburi pentru a fructifica această perioadă cu vreme bună! Am verificat lucrările de pe porțiunea Colibița - Baraj - Bistrița-Bârgăului - Prundu Bârgăului. Atât aici, cât și pe tronsoanele de pe Strâmba și Valea Ilvelor condițiile de circulație la finalul acestui an vor fi mult diferite față de acum! În bine! Le cer șoferilor și participanților la trafic răbdare și înțelegere în această perioadă în care traficul se va desfășura cu dificultate date fiind șantierele în lucru pe drumurile județene", a transmis preşedintele Radu Moldovan.

 

Lotul 2, Colibiţa – Bistriţa Bârgăului (DN 17), pe o lungime de 17,1 km a fost adjudecat de Asocierea dintre Dimex 2000 Company SRL şi Explan SRL, având ca terţi susţinători pe Viakon Drum SRL. Valoarea contractului este 37,3 milioane lei (8,2 milioane euro), termenul de execuţie fiind de 26 de luni.

         Lotul 3, din DN 17 – Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică, pe o lungime de 14,2 km, a fost câştigat de Asocierea Dimex 2000 Company SRL cu Star Comexim SRL Cluj, pentru 34,3  milioane lei (7,5 milioane euro), execuţia fiind programată pentru 22 luni.

         Lotul 4, Ilva Mică (DN 17 D) - Poiana Ilvei- Măgura Ilvei, pe o lungime de 18,8 km, va fi executat de Asocierea Autotehnorom cu OPR Asfalt SRL, pentru 38,8 milioane lei (8,5 milioane euro), termenul de execuţie fiind de 24 luni. 

Finanţarea este asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi de la Consiliul Judeţean Bistriţa- Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5