Valea Bârgăului și Valea Someșului, conectate printr-un drum european! 250 de persoane și 80 de utilaje lucrează în ritm accelerat

Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a monitorizat lucrările de modernizare a tronsonului de pe DJ 172 D, de la Josaenii Bârgăului-Strâmba-Ilva Mică, incluse în Lotul 3.

"Lucrările de modernizare a drumului județean Josenii Bârgăului - Strâmba - Ilva Mică sunt în grafic! Aproximativ 250 de persoane și 80 de utilaje lucrează în ritm accelerat pentru ca, până la începutul anului viitor, Valea Bârgăului și Valea Someșului să fie conectate printr-un drum european! Este un proiect de suflet și mă bucur că nu peste mult timp oamenii de pe Valea Ilvelor și de pe Valea Someșului vor ajunge pe un drum modern la Bistrița", spune Emil Radu Moldovan, preşedintele CJ.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a înmânat ordinele de începere a lucrărilor pentru modernizarea drumului Poarta Transilvaniei, pe Loturile 2,3 şi 4. Traseul pentru care au fost emise aceste documente urmează itinerariul de la Colibiţa – Bistriţa Bârgăului (DN 17 – (DN 17) Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică (DN 17D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei, pe o lungime de 50, 1 km. Valoarea totală a investiţiei pe cele trei loturi, în urma licitaţiei publice, este de 110,4 milioane lei, aproximativ 24,2 milioane euro. Finanţarea acestui proiect este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
Lotul 3, din DN 17 – Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică, pe o lungime de 14,2 km, a fost câştigat de Asocierea Dimex 2000 Company SRL cu Star Comexim SRL Cluj, pentru 34,3 milioane lei (7,5 milioane euro), execuţia fiind programată pentru 22 luni.

Comentarii

13/05/18 11:18
Bistritean

Dar legatura dintre Ilve si Dracula... pe cand ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5