Preşedintele Radu Moldovan: Consiliul Judeţean va prelua Clubul Sportiv Şcolar. Palatul Copiilor trece la Primăria Bistriţa

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în urma unei discuţii avute cu ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, dar şi cu administraţiile locale, a luat decizia de a transfera Clubul Sportiv Şcolar Bistriţa în coordonarea administraţiei judeţene. Foarte probabil,  Palatul Copiilor va trece la Primăria Bistriţa, iar cluburile copiilor din Beclean, Năsăud şi Sângeorz Băi, la autorităţile locale.

         „Ştiu că ministrul Liviu Pop a fost primul care a înţeles importanţa descentralizării, făcând demersuri încă de anul trecut. După o discuţie pe care am avut-o cu doamna inspector general Camelia Tabără şi cu domnul primar Ovidiu Creţu, am luat decizia ca la solicitarea venită de la minister să dăm răspunsuri afirmative vizavi de transferul a două instituţii care erau la Ministerul Educaţiei, mai exact Clubul Sportiv Şcolar şi Palatul Copiilor. Decizia a fost ca acest Club Sportiv Şcolar să treacă la Consiliul Judeţean, având în vedere profilul acelor activităţi şi situaţia în care se află sportul românesc. Eu cred că aici trebuie luate decizii foarte serioase de fond  şi normele care sunt la CSŞ nu trebuie să rămână doar în municipiu, ci şi la nivelul judeţului pentru a putea să stimulăm profesorii din zonele care pot deveni pepinieră pentru diferite sporturi”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

         Potrivit acestuia, Palatul Copiilor, cu acordul majorităţii din Consiliul Local Bistriţa, va trece la Primăria şi Consiliul Local Bistriţa. În ceea ce priveşte cluburile copiilor din cele trei oraşe, acestea ar putea trece la autorităţile locale, asta numai dacă consiliile locale îşi vor da acceptul.

         De altfel, ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, a anunţat că la nivelul ministerului a început procesul de descentralizare, unul destul de greoi, asta pentru că nu toate administraţiile locale sunt receptive.

         „Vom iniţia săptămâna viitoare proiectul de lege prin care facem această descentralizare, acolo unde se doreşte, pentru că nu toate autorităţile locale şi judeţene doresc. Sunt în jur de zece judeţe în care s-a clarificat acest aspect, a fost şi o problemă juridică. (...) Unde nu se doreşte, vor rămâne în continuare în zona Ministerului Educaţiei Naţionale”, a menţionat ministrul Liviu Pop.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]