Prevenirea delincvenţei juvenile, prin activităţi sportive, culturale, civice

           Poliţiştii bistriţeni au desfăşurat, în debutul săptămânii, o serie de activităţi pe tema delincvenţei juvenile, cu scopul de a le prezenta copiilor şi tinerilor, care studiază în cadrul unităţilor de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud, modalităţi de a se exprima şi de a-şi petrece timpul liber în mod pozitiv, prin implicarea acestora în activităţi sportive, cultural-artistice, civice s.a.

         „Ziua prevenirii delincvenţei juvenile a fost marcată de către poliţiştii bistriţeni, cu precădere de ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalitătii şi poliţiştii de proximitate, printr-o acţiune stradală, organizată în apropierea Teatrului de Vară din centrul municipiului Bistriţa. Astfel, a fost amenajat un stand cu materiale informativ-preventive referitoare la protejarea patrimoniului şi a persoanei, delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, unde elevii voluntari ai poliţiei bistriţene au stat de vorbă cu cei interesaţi să cunoască metode de autoprotecţie”, se arată în comunicatul IPJ BN. 

           Activitatea s-a bucurat de sprijinul Centrului de voluntariat Crucea Roşie Bistriţa-Năsăud şi al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care au prezentat oferta lor de activităţi dedicate tinerilor şi au efectuat o simulare de intervenţie la un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane pe o trecere pentru pietoni. Astfel, copiii au putut observa tehnica efectuării unui masaj cardio-respirator şi au avut şansa de a pune în practică cele observate, sub atenta îndrumare a paramedicilor şi a voluntarilor Crucii Roşii.

           S-au alăturat acestei iniţiative Asociaţiile Scenica şi Impact, care au organizat un workshop cu mai multe ateliere de creaţie, oferindu-le posibilitatea celor mici, dar nu numai, de a reda prin pictură felul în care percep un accident rutier şi consecinţele unui astfel de eveniment, precum şi instituţiile abilitate să intervină la faţa locului pentru a acorda primul ajutor răniţilor.

Cei prezenţi au avut, de asemenea, ocazia să observe tehnica din dotarea autospecialelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi Crucii Roşii Bistriţa-Năsăud, expuse în zona centrală a municipiului.

            ***

Cea de a doua zi din cadrul Săptămânii prevenirii criminalităţii  a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor. Poliţiştii bistriţeni, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Beclean, au lansat proiectul ,,Tineri în siguranţă”, activitate care îşi propune conştientizarea copiilor şi a tinerilor cu privire la posibilitatea acestora de a deveni victime şi, totodată, de a se proteja de infractori.

            Totodată,  poliţiştii au fost prezenţi în şcolile din judeţ cu materiale informative şi sfaturi destinate prevenirii victimizării minorilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]