Săptămâna prevenirii criminalităţii. Delincvenţa juvenilă, în atenţia Poliţiei bistriţene

IPJ BN

      În debutul celei de-a unsprezecea ediţii a campaniei ,,Săptămâna prevenirii criminalităţii”, Poliţia bistriţeană a desfăşurat o serie de activităţi pe tema delincvenţei juvenile, cu scopul de a prezenta copiilor şi tinerilor care studiază în cadrul unităţilor de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud, modalităţi de a se exprima şi de a-şi petrece timpul liber în mod pozitiv, prin implicarea acestora în activităţi sportive, cultural-artistice, civice etc.         

Ziua prevenirii delincvenţei juvenile a fost marcată în oraşul Năsăud, în cadrul Colegiului Naţional ,,George Coşbuc”, acolo unde a fost desfăşurată o întâlnire cu tema ,,Răspunderea penală a minorului şi consecinţele unui comportament deviant”, temă care vizează reducerea violenţei în şcoli şi, implicit, a numărului de elevi delincvenţi. La activitatea susţinută de către poliţiştii de analiză şi prevenire a criminalităţii şi cei de proximitate au luat parte peste 140 de elevi, din clasele a IX-a şi a X-a, însoţiţi de profesorii diriginţi şi conducerea unităţii de învăţământ.

Poliţiştii bistriţeni au organizat un punct de informare în curtea colegiului, unde elevii au putut admira tehnica şi armamentul din dotarea Serviciilor de Acţiuni Speciale, Rutier şi Criminalistic.

Totodată, în principalele unităţi de învăţământ preuniversitar din oraşele Beclean, Năsăud şi Sîngeorz-Băi au fost abordate teme precum limitele răspunderii penale a minorilor, cauzele şi condiţiile favorizante comiterii de infracţiuni, precum şi consecinţele juridice ale comiterii faptelor penale şi contravenţionale şi au fost diseminate materiale informativ-preventive cu tema ,,delincvenţa juvenilă”.

Astfel, sute de elevi au fost angrenaţi în discuţii interactive, fiindu-le prezentate cazuri concrete, cauze şi condiţii care determină sau favorizează  comiterea de infracţiuni.

Aceştia au fost încurajaţi să comunice poliţiştilor eventualele probleme cu care se confruntă în unitatea de învăţământ în care studiază, întrucât siguranţa lor constituie o prioritate pentru Poliţia Română.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5